Awin investeert 35 miljoen euro om publishers sneller uit te betalen
05-07-2017 11:01:00 | Door: Marianna Beets | hits: 1171 | Tags:

Awin investeert 35 miljoen euro om Accelerated Payments te introduceren, een wereldwijd initiatief om publishers sneller uit te betalen. Accelerated Payments is in oktober 2016 gelanceerd in de Benelux als Speed Payment, en heeft als doel om de uitbetalingstermijn te verkorten voor alle publishers binnen iedere markt.

Lauri Koop, managing Director Awin Benelux: "Met de implementatie van Accelerated Payments zijn we vorig jaar gestart in de Benelux en met succes kunnen we nu wel zeggen. In Nederland zijn de resultaten zeer positief, zo zien we een stijging van 11 procent in de publishertevredenheid en een stijging van gemiddeld 20 procent in het uitbetalen van onze publishers in de maanden dat Accelerated Payments live stond. Mede door deze resultaten is de implementatie van Accelerated Payments internationaal uitgerold zodat het nu beschikbaar is voor al onze (global)publishers."

Het Traffic Light Payment System (TLPS) is voor het eerst gelanceerd in 2009 in het Verenigd Koninkrijk en de VS om betalingsvertragingen en risico's van de adverteerders te beperken. De extra transparantie en de snellere betalingstermijn gaf publishers de kans om op een veilige manier in hun campagnes te investeren, wat zorgde voor een groei over programma’s binnen het gehele netwerk.

Als gevolg van het succes werd deze service ook doorgevoerd in de Benelux. Inmiddels wordt het in alle regio’s uitgerold, waardoor publishers profiteren van de premium betalingsvoorwaarden: bewust, snel en consistent. Als onderdeel van deze uitbreiding zullen adverteerders met Speed Payment een kenmerk krijgen wat bekend zal staan voor ‘Bied Accelerated Payments aan’.

Wanneer een publisher een verkoop genereert, wordt de commissie status normaal gesproken op 'open/pending' gezet zolang de transactie niet beoordeeld en gevalideerd is door de adverteerder (deze periode is bijvoorbeeld de periode waarin consumenten producten kunnen retourneren). Vervolgens moet de publisher na goedkeuring wachten tot de adverteerder zijn factuur heeft ontvangen en deze factuur aan Awin heeft betaald.

Bij Accelerated Payments worden commisies op goedgekeurde transacties onmiddellijk aan publishers betaald door Awin, ongeacht of de adverteerder zijn factuur heeft betaald.

Daarbij is Accelerated Payments voor alle publishers binnen het netwerk beschikbaar. Adverteerders die Accelerated Payments aanbieden zullen in de nieuwsbrief herkenbaar zijn door middel van een herkenbaar logo en op het nieuwe Awin platform zal groen licht onder ‘Payment Status’ zichtbaar zijn.

Jasper Mulder, Global Head of Publishers Awin: "Snellere en consistente betalingen geven publishers een betrouwbaar inkomen die ze terug kunnen investeren in hun bedrijf, waardoor hun prestaties en ontwikkelingen worden versneld. Voor Awin zijn publishers belangrijke partners. Daarom streven we ernaar om hun groei te bevorderen en een positieve impact te geven waar mogelijk. Deze overtuiging draagt bij aan het besluit van ons netwerk om een belangrijke investering te doen, zodat we commissies op wereldwijd niveau vooruit kunnen betalen aan publisher. Het uitbreiden van de service naar alle markten brengt ons netwerk en onze diensten samen. Dit zorgt ervoor dat een service die succesvol is op één markt, op alle markten beschikbaar wordt."

www.awin.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie