BNN-VARA onder toezicht na flop DWDD-restaurant
15-03-2016 15:07:00 | Door: Ton Boom | hits: 4231 | Tags:

Door Jeroen Mirck - MarketingTribune | Media. Publieke omroep BNN-VARA is in december na het mislukken van een tijdelijk DWDD-restaurant onder verscherpt toezicht geplaatst door het Commissariaat voor de Media. Deze onthulling door NRC is inmiddels bevestigd door het CvdM.

Het onder toezicht stellen is een uiterst middel, dat in dit geval werd ingezet omdat de omroep meerdere malen de regels van de Mediawet tartte bij nevenactiviteiten. Zo maakte De Wereld Draait Door in de eigen tv-zendtijd reclame voor het restaurant, maar ook voor andere producten en activiteiten.

Uit onderzoek van NRC blijkt dat BNN-VARA de financiële risico's van het restaurant te bagatelliseerd toen de omroep aan het commissariaat toestemming vroeg voor de nevenactiviteit. Andere heikele punten die opdoken gaan over de dvd- en kaartverkoop voor festival De Wereld Draait Buiten, waarbij eveneens de regels zouden zijn overtreden.

Het toezicht houdt volgens het CvdM vooral in dat uitzendingen van DWDD momenteel nauwlettend worden gevolgd. Opmerkelijk is dat ondanks deze aangetoonde uitwassen geen boete is uitgedeeld. Het commissariaat is nog aan het uitzoeken of er echt sprake is van een keiharde overtreding. 

www.vara.nl
www.bnn.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie