Beautiful Bali wint Show Me Holland Publieksprijs op Peugeot Dutch Drone Festival
11-09-2017 08:21:00 | Door: Arjen Westra | hits: 2280 | Tags:

In VUE Cinemas Hilversum is bekendgemaakt wat de beste dronevideo's van 2017 zijn. Tijdens de eerste editie van het Peugeot Dutch Drone Festival (DDFF) ontvingen zes makers uit handen van juryvoorzitter Wiebe de Jager (Dronewatch) een award.

Publiekswinnaar werd Daan van Reijn met zijn film over Bali. De eerste editie van het festival is succesvol verlopen, met tachtig inzendingen.

Juryvoorzitter Wiebe de Jager: "Er zaten video's tussen die conceptueel sterk waren, en waarbij goed gebruik gemaakt werd van droneshots. Dit is een veelbelovend begin van een traditie."

Het Dutch Drone Film Festival is een initiatief van mediaondernemer Frank du Mosch (The Broadcaster) en Wiebe de Jager van Dronewatch.nl. Met het filmfestival willen de initiatiefnemers de positieve mogelijkheden van drones onderstrepen en Nederlands talent op het gebied van dronevideo stimuleren.

Frank du Mosch: "We zijn erg blij met de animo voor deze eerste editie. Ondanks de nog wel erg strakke regels worden er toch prachtige films gemaakt met drones."

Deelnemers is gevraagd om een korte video van maximaal vier minuten in te zenden. Daarvan moest minstens de helft uit droneshots bestaan, met inachtneming van de geldende regelgeving. Uiteindelijk bleken de categorieën Natuur en Internationaal het populairst.

Wiebe de Jager: "Dat verbaast me niet, veel mensen gebruiken hun drone toch om buitenopnamen te maken, of nemen hem mee op vakantie."

De vakjury bestond uit Pieter Broertjes (burgemeester Hilversum), Eric Brinkhorst (fotograaf, bestuurslid NVJ/NVF), Ellis Blasé (Peugeot Nederland) en Wiebe de Jager (Dronewatch).

De jury selecteerde per categorie drie genomineerden.

Per categorie is de winnaar bekend gemaakt. Ook werd de winnaar van de Show Me Holland Publieksprijs onthuld. Dat is de video die de meeste stemmen van het publiek ontving.

De winnende video's
Categorie 'Abstract & Kunstzinnig': A.I. Revolt, door Maarten Slooves
Categorie 'FPV': Flyboard School Amsterdam, door Chris de Graaff
Categorie 'Internationaal': The hidden islands, door Matthias Wesselink
Categorie 'Natuur': Krakend IJs Breekt Niet, door Thomas Roos
Categorie 'Sport & Auto': Wakeboarding between flower fields, door Tim Burgmeijer
Categorie 'Dronie': Dronies compilation, door Cees-Jan Nolen
Show Me Holland Publieksprijs: Beautiful Bali, door Daan van Reijn

Het is de bedoeling van de organisatoren om van het Dutch Drone Film Festival een jaarlijks terugkerend evenement te maken. In New York is het NYC drone film festival een fenomeen geworden, en ook Duitsland heeft inmiddels een succesvolle tweede editie achter de rug.

De Jager: ‘We zien nog maar het begin van wat er allemaal mogelijk is met drones. De technologie ontwikkelt zich intussen supersnel. Dit jaar is de lat al behoorlijk hoog gelegd, dus wie weet wat er komend jaar te gebeuren staat.’

www.ddff.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie