Onno Hoes voorzitter Raad van Toezicht Beeld en Geluid
27-06-2019 13:55:00 | Door: David de Jong | hits: 2990 | Tags:

Onno Hoes treedt aan als voorzitter van de Raad van Toezicht van Beeld en Geluid in Hilversum. Onno Hoes volgt Guusje ter Horst op, die acht jaar voorzitter van de Raad was. Onno Hoes is sinds 28 november 2017 waarnemend burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer en zal vanaf 1 augustus 2019 algemeen voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) zijn.
 
Onno Hoes was zelfstandig ondernemer totdat hij in 2001 gedeputeerde van economische zaken in Noord-Brabant werd. In november 2010 werd hij benoemd tot burgemeester van Maastricht, deze functie bekleedde hij tot juni 2015. Sinds drie jaar is hij voorzitter van de VVD Regio Zuid, bestuurslid bij het United World College in Maastricht en sinds kort is hij lid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. 

Guusje ter Horst, voorzitter van de Raad van Toezicht Beeld en Geluid: "De Raad van Toezicht is zeer verheugd dat Onno het voorzitterschap van mij gaat overnemen. Onno beschikt over de juiste kennis en expertise om de Raad te completeren. Met zijn brede bestuurlijke ervaring is hij de aangewezen persoon om de Raad te gaan leiden."

Het voorzitterschap van de Raad van Toezicht Beeld en Geluid verschiet met de benoeming van Onno Hoes van politieke kleur. Guusje ter Horst is lid van de PvdA en oud-minister en oud-senator voor de PvdA. Onno Hoes is een bekende VVD'er, gezien de samenstelling van de huidige regering viel te verwachten dat niet langer de PvdA de voorzitter zou leveren.

De huidige Raad van Toezicht van Beeld en Geluid telt acht leden bestaande uit Karin de Groot (managing director ITV Studios Netherlands), Shula Rijxman (bestuursvoorzitter NPO), Julia Noordegraaf (hoogleraar Digitaal Erfgoed, UvA), Hedwig Saam (directeur Museum Het Valkhof), Mieke Pigeaud-Wijdeveld (eigenaar PI Control), Bert Huisjes (directeur omroep WNL) en Arendo Joustra (hoofdredacteur Elsevier Weekblad).

Beeld en Geluid kondigde aan in 2021 circa 9 maanden dicht te gaan voor een grondige verbowing.

www.beeldengeluid.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie