Bert Hagendoorn voorzitter bestuur Dutch Digital Design
16-07-2019 09:24:27 | Door: Katja Brokke | hits: 3602 | Tags:

Stichting Dutch Digital Design, die zich inzet voor zichtbaarheid van het beste Nederlandse digitale werk in binnen- en buitenland, heeft een bestuur en Raad van Advies aangesteld. Daarnaast is het communicatieteam benoemd en zijn 24 curatoren aangesteld om nieuw digitaal werk te scouten en beoordelen. De organisatie richt zich voor de komende periode meer op internationale profilering.

Bestuur en Raad van Advies

Het bestuur van de stichting bestaat uit Suzanne Visser (Kaliber Interactive), Sebastiaan Scheer (MediaMonks), Alain Dujardin (Greenberry) en Bert Hagendoorn (voorzitter). De communicatieafdeling is samengesteld uit hoofd communicatie Melanie van Gelderen (freelance), merkstrateeg Wouter Boon (Boon Strategy) en artdirector Jop Quirindongo (Lowres Creative Studio). De Raad van Advies bestaat uit Naomi van Stelten (Grrr), Dick Buschman (ACHTUNG!), Harald Dunnink (Momkai), Daniel Sytsma (Studio Kraftwerk) en Gert Franke (CLEVER°FRANKE).

Bert Hagendoorn: “Met de nieuwe organisatie zijn we in staat Nederlands digitaal design ook internationaal verder op de kaart te zetten. We werken aan zichtbaarheid en de verbinding van talent met bureaus, waarmee we een sterke basis leggen voor de toekomst van Nederland op dit gebied.”

Brede groep experts

Onlangs werden de curatoren benoemd. Voorzitter van de brede groep experts (voorheen juryleden), afkomstig van de 24 bureaus die partner zijn van de stichting, is Ronnie Besseling (Nok Nok Studio). De kerntaak van Ronnie Besseling is het scouten, beoordelen en motiveren van de keuze voor het beste werk. Iedereen die eigen werk of werk van anderen inzendt via de website van Dutch Digital Design, maakt daarmee kans op exposure in binnen- en buitenland.

Ronnie Besseling: “Wij willen het allerbeste werk van Nederland naar boven halen en een podium geven. Van welke makers en disciplines dan ook, we willen niets missen. Daarmee vieren we het beste digitale creatieve werk en geven het de internationale aandacht die het verdient.”

Sinds maart is Dutch Digital Design een zelfstandige stichting met bureaus en merken als partner, die zich inzet voor de zichtbaarheid van het werk en exposure in binnen- en buitenland. Het beste werk krijgt aandacht via sociale kanalen, pers, mediapartners en op events. Binnenkort komt daar een platform bij: Momkai en Nok Nok Studio werken samen aan een nieuwe site.

De 24 partnerbureaus zijn ACHTUNG! / Kraftwerk, Born05, Build In Amsterdam, Circus Family, CLEVER°FRANKE, CODE D'AZUR, DDB Unlimited, Greenberry, GRRR, Handmade, MediaMonks, Mirabeau, Momkai, Nok Nok Studio, Resn, Resoluut, Robot Kittens, RONIN Amsterdam, Skybox, Superhero Cheesecake, This Page Amsterdam, Vruchtvlees, Wonderland en Your Majesty.

Op de foto v.l.n.r.: Sebastiaan Scheer, Suzanne Visser, Bert Hagendoorn en Alain Dujardin.

www.dutchdigital.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie