Burgemeester Eindhoven namens culturele sector naar SXSW
12-02-2019 10:07:53 | Door: Saskia van Weert | hits: 5116 | Tags:

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven gaat dit jaar als missieleider van de New Dutch Wave naar het event South by South West, SXSW in Austin. Namens Creative Holland wil hij Nederland internationaal op de kaart zetten.

Jaarlijks gaan er meer dan driehonderdvijftig Nederlandse bedrijven, creatieven en artiesten naar SXSW om de nieuwste trends te spotten, inspiratie op te doen en business te genereren. Sinds drie jaar zijn een groot aantal van die deelnemers gebundeld onder de vlag van New Dutch Wave. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven is dit jaar missieleider namens Creative Holland, het internationaliseringsvehikel van de topsector.

Voor de derde keer bezoeken ze SXSW, dat dit jaar van 8 tot en met 17 maart wordt gehouden. Het is wereldwijd hét toonaangevende evenement voor tech, design, film en muziek, met dit jaar sprekers en artiesten als Jeff Zucker van CNN, Priscilla Chan van het Chan-Zuckerberg initiative, Wyclef Jean en A$ap Rocky.

Jann de Waal, boegbeeld van de topsector creatieve industrie: “De koppeling van creatief talent met innovatie, het sociale investeringsklimaat en de aanwezigheid van allerlei toppers uit de hele wereld maken het festival een unieke ontmoetingsplek en is de reden dat wij er ook moeten zijn. Wij zijn blij met John Jorritsma als missieleider, hij weet als geen ander hoe belangrijk de ontwikkeling van design en tech is en kan tijdens SXSW deuren voor onze deelnemers openen, die normaal gezien misschien gesloten zouden blijven.”

John Jorritsma: "Uit gesprekken met zowel burgemeester Steve Adler van de stad Austin als het management van SXSW, blijkt dat er van beide kanten interesse is in elkaar. We zien veel kansen als het gaat om het delen van kennis en talent. Tijdens mijn bezoek aan SXSW heb ik dan ook als doel de positie van Nederland, als broedplaats voor creativiteit en innovatie, te versterken en te werken aan een duurzame relatie met SXSW en de stad Austin op het gebied van muziek, cultuur en design.”

www.sxsw.com
www.newdutchwave.com
www.creativeholland.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie