Burgemeester Utrecht krijgt McDonald-nachtzoen van Yvon Jaspers
20-03-2017 06:29:00 | Door: Arjen Westra | hits: 7661 | Tags:

Winkelend publiek in Hoog Catharijne heeft massaal nachtzoenen gedoneerd voor zieke kinderen.

Meer dan 1828 zoenen en daarmee een gelijk bedrag in euro's, werden opgehaald voor Ronald McDonald Huis Utrecht.

Het geld zorgt ervoor dat een ziek kind zijn ouders dichtbij heeft. Ambassadeur Yvon Jaspers verkocht de eerste zoenen aan burgemeester Jan van Zanen.

Jan van Zanen, burgemeestet van Utrecht: "Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om dicht bij je zieke kind te zijn. Toen mijn zoon nog een baby was, heeft hij twee dagen in het ziekenhuis gelegen. Ik heb toen ontdekt hoe belangrijk het is dat je daar kunt blijven slapen. Hij is inmiddels 21 jaar en het gaat goed met hem, maar ik ben het nooit vergeten."

Yvon Jaspers: “Het is fantastisch dat zoveel mensen het Ronald McDonald Huis een warm hart toedragen. Als jouw kind levensbedreigend ziek is, wil je alleen maar heel dicht bij je kind zijn. Je verlaat in paniek je huis en komt er soms heel lang niet terug. Met al deze nachtzoenen dragen de Utrechters bij aan die echte nachtzoen van mama en papa, vanuit het Ronald McDonald Huis. Dat is een veilig gevoel voor zieke kinderen."

Het team vrijwilligers dat zaterdagmiddag door Hoog Catharijne liep om nachtzoenen te verkopen, was gewapend met zoenstickers én rode lippenstift. Veel bezoekers liepen aan het eind van de dag met rode lipafdrukken op hun wangen.

De nachtzoenactie werd ondersteund door de winkeliersvereniging Hoog Catharijne.

www.kinderfonds.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie