Canal Digitaal introduceert tv-kijken via internet
06-11-2017 10:17:00 | Door: | hits: 2930 | Tags:

Canal Digitaal, de Nederlandse aanbieder van satelliettelevisie, breidt haar aanbod uit met televisiekijken via internet (IPTV), waarbij het voor de verkoop gaat samenwerken met andere partijen.
Consumenten hebben vanaf nu de mogelijkheid om op basis van hun persoonlijke kijkgedrag en wensen zelf een keuze te maken uit de verschillende platforms; satelliet of internet. Het ruime aanbod van televisieprogramma’s en films van Canal Digitaal is met satelliet- en internettelevisie vanaf nu overal in Nederland beschikbaar.
Canal Digitaal is de enige op de markt die haar klanten de mogelijkheid biedt te kiezen uit de twee platforms.

De uitbreiding van het aanbod volgt na de introductie van het nieuwe Canal Digitaal in juni van dit jaar. Inspelend op veranderende wensen van tv-kijkers introduceerde het bedrijf toen TV Gemist, Canal Digitaal Films, de vernieuwde Canal Digitaal TV App en de WhatsOnTV Messenger chatservice.

Christiaan Puper, Managing Director Eviso Nederland (business partner Canal Digitaal): "We zetten nu een volgende stap in de vernieuwing van het bedrijf en merk."

Naast Christiaan Puper ziet ook Andrei Noppe, VP Technical Operations van M7 Group, een blijvende ontwikkeling in de markt.

Noppe: "Consumenten willen gemak, flexibiliteit en een ruim aanbod in content als het om tv-kijken gaat. Vanuit de mogelijkheden die de techniek ons biedt, spelen we daar nu op in met zowel satelliettelevisie en televisiekijken via internet. Anno 2017 kunnen we niet meer spreken over één type televisiekijker, maar heeft iedereen andere behoeften en wensen als het gaat om kijken naar tv-content. Nederlanders kennen ons aanbod van televisiekijken via de satelliet, met meer dan 400 zenders waarvan 60 in HD-kwaliteit en gratis Europese topfilms. Een deel van deze content gaan we nu ook via internet aanbieden, waarbij we voor de verkoop gaan samenwerken met verschillende partijen, als eerste met Online.nl."

Consumenten hebben vanaf nu dus alle keuze bij Canal Digitaal; kiezen zij voor een zeer ruim aanbod en kijken via HD- en UHD-kwaliteit dan past satelliettv daar het beste bij. Kiezen consumenten voor het gemak van alles-in-1 dan zijn ze bij Canal Digitaal met internettelevisie aan het goede adres. 

Het bedrijf heeft stevige ambities om haar aandeel op deze markt te vergroten.

Puper: "We hebben alles in huis om onze positie op de televisiemarkt te versterken en dat gaan we dus doen ook. We gaan met onze verschillende manieren van tv-kijken het meeste complete tv-aanbod van Nederland presenteren aan alle tv-kijkers. De tv-kijker heeft het daarbij bij ons voor het zeggen. De komende periode blijven we onderzoeken hoe we op de veranderende wensen en kijkgedrag van consumenten kunnen inspelen. Dat zullen we doen met diverse nieuwe diensten en waar mogelijk met een nog ruimer aanbod. Uiteindelijk willen we het heel Nederland makkelijker maken en hen daar waar mogelijk helpen om van dat huidige tv-moment een speciaal moment te maken."

Televisiekijken via internet wordt vanaf begin november middels een multimediale campagne, waaronder op televisie en online, onder de aandacht gebracht.

www.canaldigitaal.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie