Channable ontvangt investering van 750.000 euro
22-12-2016 09:02:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3609 | Tags:

Het Nederlandse investeringsfonds Peak Capital investeert een bedrag van 750.000 euro in feedmanagementbedrijf Channable. Met dit kapitaal wordt het voor het jonge bedrijf mogelijk om nog sneller te groeien in Nederland, Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In 2017 worden de activiteiten uitgebreid naar verschillende Europese landen, zoals Frankrijk, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Het in Utrecht gevestigde Channable biedt een online marketingtool aan voor webshopeigenaren en marketeers om op eenvoudige wijze producten te plaatsen op vergelijkingswebsites, marktplaatsen en affiliate netwerken. Productinformatie wordt middels een datafeed, plug-in of API ingeladen en is vervolgens te optimaliseren met behulp van regels zodat de feed voldoet aan de specificaties van het gewenste platform. Inmiddels bedient Channable  ruim 900 betalende klanten, zoals Vodafone, Hema en Mediamarkt.

Stefan Hospes, medeoprichter van Channable: “Het aanpassen van een datafeed is voor veel webshopeigenaren een tijdrovende klus. Om de feed geschikt te maken voor de exportkanalen worden veel handmatige aanpassingen in de backend van de webshop verricht. Of er moet een webbouwer ingehuurd worden. Channable maakt het mogelijk om deze wijzigingen veel frequenter en gemakkelijker door te voeren. Hierdoor wordt het voor webshops mogelijk om op veel meer platformen te adverteren, zonder al te hoge kosten.”

Rob van Nuenen, medeoprichter van Channable: “Wij hebben in Peak Capital de ideale partner gevonden. Door de combinatie van kapitaal en hun ervaring, kennis en netwerk op het gebied van marketing, finance en HR, kunnen we de groei van Channable versnellen.”

www.channable.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie