CirclePrinters neemt Roto Smeets Group over
13-02-2017 10:03:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 3393 | Tags:

Roto Smeets Group en CirclePrinters, ondernemingen met een lange historie in de grafische markt, zijn voornemens hun activiteiten te bundelen. Beide ondernemingen hebben daartoe een overeenkomst ondertekend, waarbij CirclePrinters Holding de aandelen en operationele activiteiten van Roto Smeets Group overneemt in een cash-transactie. Beide ondernemingen zijn complementair; door de fusie worden de sterktes van beiden gecombineerd tot een nieuwe groep in de print & media industrie. Naar verwachting zal de transactie eind maart worden afgerond.

De nieuwe combinatie krijgt eenRaad van Bestuur, bestaande uit Peter Andreou (CPH) en Joost de Haas (RSG). De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Oostenrijkse mededingingsautoriteiten en is onder voorbehoud van een positief advies van de Centrale Ondernemingsraad van Roto Smeets Group en finale goedkeuring door de aandeelhouders van beide ondernemingen.

Peter Andreou, CEO & Executive Chairman van CirclePrinters: “We hebben nu de unieke mogelijkheid om een print & media powerhouse te bouwen dat leiding kan geven aan de verdere consolidatie van de Europese print & media industrie en tegelijk voor verdere groei zorgt. Met deze overeenkomst leggen we de basis voor een concurrerende industriële speler die verdere innovatie en toegevoegde waarde aan haar klanten biedt.”

Joost de Haas, CEO van Roto Smeets Group: “Beide ondernemingen zijn complementair in West-Europa en versterken hiermee de posities in de belangrijkste Europese markten, zoals Duitsland en Frankrijk. Samen kunnen we profiteren van verdere schaalgrootte in onze operaties en onze marketing & sales- en inkoopafdelingen en kunnen we onze drukwerkportfolio verder optimaliseren. De nieuwe onderneming vormt ook de basis voor de verdere internationale expansie van MPG., onze divisie voor communicatiestrategie en content marketing. Met de volledige herfinanciering van Roto Smeets Group door Rabobank en DLL eerder deze maand en de fusie met CirclePrinters zijn we uitstekend gepositioneerd om concurrerend te blijven en in de toekomst te investeren”.

CirclePrinters is een Europese print-groep met het hoofdkantoor in Amsterdam en operationele activiteiten in Oostenrijk (Oberndorfer Druckerei, Salzburg), België (Hélio, Charleroi), Finland (Helprint, Mikkeli), Duitsland (J. Fink Druck, Ostfildern) en Spanje (Impresia Ibérica, Madrid, Toledo en Barcelona). De onderneming telt 1.500 medewerkers.

Roto Smeets Group is een gevestigde grafische mediaonderneming met dochterbedrijven in West-Europa en het hoofdkantoor in Deventer. De groep telt twee divisies: de print-divisie heeft operationele activiteiten in Deventer en Weert (als Roto Smeets), in Doetinchem (Senefelder Misset) en in Hongarije in Celldömölk (Antok). De marketing-communicatie divisie in Amstelveen opereert onder de naam MPG. Roto Smeets Group telt 1.000 medewerkers.

www.rotosmeetsgroup.nl
www.circleprinters.eu

www.mpg.today


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie