Coca-Cola en Wayne Parker Kent introduceren nieuwe mobile first video positie
30-06-2016 16:43:00 | Door: Ton Boom | hits: 3499 | Tags:

Coca-Cola en de Amsterdamse uitgeverij Wayne Parker Kent lanceren exclusief een nieuwe mobile first video positie. De uiting draagt de naam Cover Video en wordt per direct ingezet. Dat maken Coca-Cola en Wayne Parker Kent deze week bekend.

De Cover Video is voor iedere bezoeker minimaal 7 seconden bovenaan hun mobiele venster te zien. Na deze sticky zichtbaarheidsperiode krijgt de bezoeker de mogelijkheid om de video weg te klikken. 

Ido Sharon, cco van Wayne Parker Kent: “Bijzonder aan de Cover Video is het feit dat men tijdens het afspelen van de uiting toegang blijft houden tot de content op de website waarop de Cover Video te zien is. Zo’n 60 procent van het mobiele viewport blijft zichtbaar tijdens het afspelen." Tijdens het inladen van de nieuwe video positie houdt Wayne Parker Kent rekening met de netwerkverbinding van de gebruiker; de afspeelkwaliteit van de video wordt aangepast aan de verbindingskwaliteit van de gebruiker.

De eerste campagne waarin de Cover Video te zien is, ging onlangs van start. In samenwerking met Mediabrands Digital ontwikkelde Wayne Parker Kent een campagne voor Coca-Cola. Max Verheul, mediamanager Coca-Cola over de samenwerking: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe, innovatieve manieren om onze boodschap bij de consument over de bühne te krijgen. We zijn blij dat we met Wayne Parker Kent deze primeur samen brengen.”

Inmiddels rollen de eerste resultaten rondom de campagne binnen. Het uitkijkpercentage lag op 52 procent. Gemiddeld bekeken bezoekers zo’n 71 procent van de uiting. In totaal behaalde de Cover Video zo’n 97 procent viewability. Nik Huis in ‘t Veld, online video consultant bij Mediabrands Digital:."Met die resultaten zijn we vanzelfsprekend erg blij. Het is interessant om te zien hoe hoog het uitkijkpercentage ligt ten opzichte van bijvoorbeeld prerolls.”

De Cover Video is per direct via Wayne Parker Kent in te zetten voor campagnes.

Bekijk een voorbeeld hier 

Een werkend live voorbeeld - op alleen mobiel - is hier te zien: www.nsmbl.nl/11-out-of-bed-kapsels-als-je-niet-te-veel-moeite-wil-besteden-aan-je-haar/?google_preview=EX7wWvWwLB0YlrzPuwUwltiEwwWIAYCAgKDLhJHMkgE&iu=92311002&gdfp_req=1&lineItemId=244886402&creativeId=106172124722

www.wayneparkerkent.com
www.cocacola.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie