Coders Co. introduceert programmeertaal Rax
28-02-2017 15:25:17 | Door: Katja Brokke | hits: 3067 | Tags:

Datascientists-team Coders Co. introduceert Rax, een programmeertaal om informatie te halen uit (on)gestructureerde gedragsdata (big data). Om snel hypotheses te kunnen toetsen en de juiste inzichten te krijgen uit gedragsdata van klanten (customer journeys). Met deze krachtige tools krijgen (online) marketeers en strategen makkelijker de juiste informatie om sneller te kunnen handelen.

Customer journeys en analytics hot topic

Klantgedrag is tegenwoordig omnichannel: van banner naar website naar webshop naar social, terug naar webshop, naar vergelijkingssite, retargeted banner, e-mail, etcetera Bij elk touchpoint laten klanten sporen achter, met big data aan klantgegevens tot gevolg. Marketeers analyseren deze data maar al te graag om customer journeys te optimaliseren.

Gosia Wrzesinska, CEO van Coders Co: "Maar al te vaak leidt gebrek aan analysekracht en het ontbreken van expertise in data science tot focus op de verkeerde informatie of gemis van belangrijke details. De flexibiliteit van Rax, gecombineerd met de expertise van ons data scientists team in Journeylytics, helpt organisaties om hun aannames te toetsen en de verborgen inzichten in hun data te onthullen. In tegenstelling tot andere tools imiteert Rax menselijke logica en is relatief eenvoudig te gebruiken. Daarmee komen marketeers te weten wat hun klanten werkelijk doen, ofwel komen de werkelijke klantreizen in beeld, anders dan ze gewend zijn.”

Technische achtergrond

De Rax scripttaal is een mix van relationele, regelmatige en temporele algebra en is ontworpen om de overgang van ETL naar datamodellering te vereenvoudigen.
Rax draait op alle SQL-achtige systemen, waaronder Hadoop en Impala. De taal en tools werken intuïtief en voelen vertrouwd aan, wat gebruik makkelijker maakt dan bijvoorbeeld SQL. RAX versnelt het analyseproces en resulteert in duidelijker, veiliger en meer draagbare code, die direct werkt op ruwe data, hoe groot de set ook is.

www.codersco.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie