Commissariaat verduidelijkt samenwerkingsmogelijkheden publieke omroepen met andere partijen
30-06-2017 13:50:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2293 | Tags:

Stel, een publieke omroep wil samen met een regionaal dagblad een nieuwsapp ontwikkelen. Of met een culturele instelling een festival organiseren. Mag dat als een omroep met publiek geld wordt gefinancierd? Het Commissariaat heeft de uitgave ‘Samenwerking van publieke omroepen met andere partijen’ gemaakt, die de regels voor publiek-private samenwerking verduidelijkt en antwoord geeft op vragen. Met deze uitgave wil het Commissariaat bijdragen aan een toekomstbestendige, pluriforme Nederlandse mediasector.

Als een publieke omroep wil samenwerken met een andere partij gelden er regels waar de omroep zich aan moet houden. De uitgave ‘Samenwerking van publieke omroepen met andere partijen’ geeft inzicht in de meest voorkomende samenwerkings-vormen en de bijbehorende regels op grond van de Mediawet.

Samenwerkingsmogelijkheden verkennen

Deze uitgave is in de eerste plaats bedoeld voor medewerkers van publieke omroepen - van landelijk tot lokaal  - die een project willen starten met andere partijen. Ook samenwerkingspartners zoals (media)bedrijven, culturele instellingen of erkende onderwijsinstellingen kunnen er gebruik van maken, om samenwerkingsmogelijkheden met publieke omroepen te verkennen.

De uitgave Samenwerking van publieke omroepen met andere partijen

www.cvdm.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie