Communicatie- en papierexpositie in Den Haag
06-06-2018 08:27:18 | Door: Katja Brokke | hits: 3077 | Tags:

Na Media Innovation Studio in Helsinki is COMM, Museum voor Communicatie aan de beurt om als eerste museum in Nederland de expositie Paper Magic te exposeren. Van juni tot en met december 2018 kunnen museumbezoekers de meest bijzondere papieren innovaties zien.

Als museum voor communicatie heeft COMM als doel om de impact van communicatie in ons dagelijks leven te laten ervaren. De Paper Magic-museumstukken die in COMM worden geplaatst laten daarbij zien dat papier ook een toekomst heeft in een digitale wereld.

Meerdere onderdelen van Paper Magic hebben interactieve doeleinden. Zo heeft Novalia papier ontwikkeld dat geluid kan maken en wapent het Centre Technique du Papier zich met een WiFi blokkerend behang in de strijd tegen overmatig smartphonegebruik. Ook kan de bezoeker de sterkte van papieren constructies voelen als alternatief voor stalen bouwconstructies of papiersoorten voelen die gemaakt zijn van alternatieve grondstoffen zoals olifantenpoep en steen.

Los van de creatieve mogelijkheden, staan ook sociale thema’s rondom papier centraal. Papieren technologieën worden nu al ingezet als plasticvervangers waarmee het recyclingproces nieuw leven wordt ingeblazen.    

COMM - Museum voor Communicatie
Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag

www.comm.nl/paper-magic

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie