Crossmediaal platenlabel FRNT gelanceerd
16-08-2017 13:00:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3449 | Tags:

Vanuit een passie voor eclectische urban tracks die nergens een podium kregen, is Amsterdams platenlabel FRNT ontstaan. FRNT onderscheidt zich van andere labels door het creëren van een community waar artiesten een kans krijgen en nieuwe muzikale hypes ontstaan. Naast het uitbrengen van muziek zal FRNT ook met curators werken. Zo heeft het label naast verschillende playlists de FRNT City Guide gelanceerd, staan er meerdere events op de agenda (te beginnen met de launchparty en een follow up tijdens ADE) en worden er samenwerkingen aangegaan met designers en kunstenaars.

Off centre

Als label is FRNT constant op zoek naar getalenteerde artiesten die hun eigen sound en look hebben. Ze houdt van edgy en anders. Met artiesten als Joshua J, On The Fence, Lucien Parker maar ook Wädè en Roy Dest is FRNT een muzikaal broeinest waar genres als future R&B, future bass, hiphop blenden tot nieuwe crossoverstijlen.

FRNT City Guide

FRNT lanceert ook het concept FRNT City Guide. Dit is een audiotoer door Amsterdam langs 17 hotspots die persoonlijk zijn uitgezocht door influencer Ron Simpson. Hierbij lopen mensen van spot naar spot terwijl ze naar tracks luisteren. Een Instagram map laat ze zien waar ze naartoe moeten.
 
What’s in a name?

FRNT is afgeleid van de Engelse woorden forefront en frontier. FRNT scout en support de hidden gems vanuit verschillende creatieve werelden en brengt daarmee op constante basis goede, vernieuwende muziek.

Georges Kool, directeur van FRNT: "De behoefte om FRNT te lanceren begon in eerste instantie vanuit onszelf, omdat wij ook die guys en girls zijn op zoek naar vette muziek, art, fashion en city hotspots. Gaandeweg merkten we dat er veel meer mensen op zoek zijn naar die niche. We willen met FRNT dus de juiste vibe naar de juiste mensen brengen, en ook onderling connecten. Naast muziek kun je van ons aankomend jaar steeds meer events, concepten en toffe samenwerkingen verwachten."

Donderdag 31 augustus is de officiële lancering van FRNT bij Zoku in Amsterdam.

www.frntmusic.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie