De Bijenkorf besteedt boekafdeling uit aan AKO
10-07-2018 12:27:00 | Door: Max Vlugt | hits: 3725 | Tags:

AKO neemt per 1 september de bedrijfsvoering van de boekenafdelingen van de Bijenkorf over.

Hubert de Leeuw, CEO Audax: "Door deze samenwerking kunnen we heel gericht de brede leesmarkt bedienen en uitgevers helpen hun assortiment daar aan te bieden waar de relevantie het hoogst is."

AKO wordt verantwoordelijk voor het deel van de Bijenkorf-webshop dat boeken en tijdschriften in Nederland en België aanbiedt. De boekenafdelingen in de verschillende Bijenkorf-winkels worden grondig verbouwd, maar behouden hun kenmerkende Bijenkorf-signatuur. Op 15 september wordt de eerste boekenafdeling nieuwe stijl gepresenteerd in de Bijenkorf Amsterdam.

Ninke Gijzel, directeur Inkoop Bijenkorf: "AKO is een van de grootste boekhandels van Nederland. Daarmee halen we inkoopkracht en een kwaliteitsassortiment in huis, dat past bij het serviceniveau dat de Bijenkorf haar klanten wil bieden. Het gaat om boeken, tijdschriften en e-readers; een volwaardig aanbod. In vergelijking met AKO winkels zal er binnen de Bijenkorf meer nadruk komen op kookboeken, kinderboeken en koffietafel boeken. Dit zijn boeken die de klanten van de Bijenkorf graag als cadeau kopen voor zichzelf of een ander."

Casper de Nooijer, COO Audax en portefeuillehouder Audax Retail: "Met onze AKO-vestigingen zijn wij als Audax aanwezig op voornamelijk high traffic locaties zoals Schiphol, treinstations en grote ziekenhuizen. Deze toegankelijke formule is volledig afgestemd op consumenten on the move en biedt een efficiënt en overzichtelijk assortiment met een grote roulatiesnelheid. De boekenafdeling van een iconisch warenhuis als de Bijenkorf heeft uiteraard een andere, specifieke dynamiek. De verbindende factor is echter het streven om 100% te voldoen aan de behoefte van de lezers. De combinatie van onze twee formules gaat een nog betere klantbeleving opleveren."

www.audax.nl
www.bijenkorf.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie