Dagelijkse primetime talkshow met Paul van Liempt bij RTL Z
24-06-2015 14:43:00 | Door: Ton Boom | hits: 5202 | Tags:

Presentator Paul van Liempt krijgt een eigen talkshow bij de nieuwe televisiezender RTL Z. Iedere avond wordt het praatprogramma onder leiding van Van Liempt live uitgezonden van 21.30 tot 22.30 uur op 11 (KPN) en 12 (Ziggo). Van Liempt is momenteel nog werkzaam bij BNR Nieuwsradio, waar hij het ochtendprogramma ‘BNR Paul van Liempt’ presenteert.

RTL Z start op 7 september met een eigen televisiezender, nieuwe website, nieuwe mobiele app en events. Naast een belangrijke rol voor nieuws en beurs biedt de avondprogrammering van RTL Z straks ruimte voor verdieping en opinie met onder andere talkshows en documentaires.

Paul van Liempt werkte eerder voor Het Parool, Vrij Nederland, Volkskrant Magazine, het Financieele Dagblad, VPRO-radio en Talkradio. Hij schreef zes non-fictie boeken. Naast radio en dagbladen heeft  Van Liempt ook ervaring met televisie. Zo leidde hij de nabeschouwing voor RTL Nieuws in 2012 van het Carrédebat  en maakte hij voor omroep LLink de serie Paul van Liempt in Sierra Leone.

RTL Z is een nieuw business netwerk dat via televisie, web, app en events overal en op elk moment van de dag bereikbaar is.

Het nieuwe RTL Z is meer dan nieuws en beurs. Nieuws, geld en politiek blijven hun belangrijke rol behouden, maar hier worden meer thema’s aan toegevoegd zoals tech, innovatie, business, lifestyle en personal finance.

De televisiezender RTL Z is straks op positie 11 bij KPN en 12 bij Ziggo te zien. RTL Z is de vijfde free to air televisiezender van RTL Nederland.

Marco Louwerens, zenderdirecteur RTL Z: “Ik ben ontzettend blij met de komst van Paul. Hij is precies de persoon die we zochten voor een dagelijks praatprogramma op het nieuwe Z. Paul is buitengewoon breed georiënteerd. Of het nu gaat om een CEO, topsporter, politicus of kunstenaar, hij weet van ieder gesprek een boeiend interview te maken. Paul is charmant maar tegelijkertijd vlijmscherp; met die combinatie heeft hij zich de afgelopen jaren bij BNR enorm ontwikkeld. Ik vind het geweldig dat hij nu met ons het avontuur aangaat.”

Paul van Liempt: “Na een prachtige periode van acht jaar live interviewen in mijn ochtendshow bij BNR, verheug ik me op het avontuur bij RTL Z; pionieren bij een nieuwe, ambitieuze zender met grote mogelijkheden. Met een dagelijkse journalistieke talkshow, waarin het interview centraal staat, bijgestaan door een enthousiaste en kundige redactie.”

www.rtlz.nl
www.rtl.nl

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

 Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie