Datacenter.com lanceert on-demand colocatie services model voor hybride cloud
06-12-2017 15:49:00 | Door: Ton Boom | hits: 2964 | Tags:

Datacenter.com, een recent opgerichte Europese colocatie datacenter provider die 500,000 dollar betaalde voor zijn domeinnaam en het doelgerichte plan heeft om wereldwijd grootschalige colocatie datacenters te ontwikkelen en beheren, heeft een on-demand colocatie services model gelanceerd.

Deze Start Direct Cabinets van Datacenter.com zijn per maand af te nemen en kennen geen minimum contractperiode. De pay-as-you-go colocatie oplossing biedt elastische afnamemogelijkheden net als bij cloud, waaronder tevens flexibele stroom en connectiviteitsopties. Datacenter.com verwacht dat dit nieuwe services model nauw aansluit bij de behoeften van hybride cloud gebruikers.

Datacenter.com maakte vorige week de officiële opening bekend van zijn groene flagship colocatie datacenter in Amsterdam, Datacenter.com AMS1. Dit nieuwe datacenter - de eerste faciliteit die door Datacenter.com is geopend – zal na voltooiing in totaal 5.000 vierkante meter colocatie vloeroppervlak beschikbaar hebben.

Het design van het datacenter is zeer energie-efficiënt uitgevoerd middels het gebruik van onder andere indirect adiabatische koeling – wat resulteert in een gecalculeerde pPUE waarde van 1.04.

Datacenter.com heeft de intentie om met de lancering van zijn pay-as-you-go colocatie oplossing met flexibele contracttermijnen zaken volledig anders aan te pakken in de wereldwijde markt voor colocatie datacenter services. De nu bekendgemaakte go-to-market strategie van Datacenter.com zal in alle faciliteiten van de datacenter services aanbieder wereldwijd worden geïmplementeerd.

Datacenter.com Start Direct Cabinets biedt gebruikers de mogelijkheid om pay-as-you-go colocatie services af te nemen middels een flexibel contract van 30-dagen. De colocatie service omvat tevens flexibele connectiviteitscontracten. Daarmee zouden gebruikers in staat zijn om zich gemakkelijk en snel aan te passen aan veranderende netwerkeisen en wijzigingen in toegang tot publieke cloud platformen (zoals AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, of Oracle Cloud. Het colocatie services model van Datacenter.com zou ook van pas komen bij wijzigingen in eisen die vanuit de business aan een IT omgeving worden gesteld.

Innovatieve benadering

Datacenter.com verwacht dat zijn Start Direct Cabinets in een breed gedragen behoefte voorzien welke nauw aansluit bij eisen vanuit hybride cloud omgevingen. Datacenter.com richt zich daarbij vooral op Cloud Services Providers (CSP’s), Enterprises, MKB, Managed Services Providers (MSP’s), System Integrators (SI’s), en Internet Services Providers (ISP’s). De flexibele Start Direct Cabinet oplossing zou inspelen op behoeften van zowel eindgebruikers als channel partners die op zoek zijn naar IT-infrastructurele investeringen met lage risico’s.

Jochem Steman, Chief Executive Officer (CEO) van Datacenter.com: “Onze colocatie business is opgericht door enkele veteranen binnen de cloud en hosting industrie, dus wij zijn ons er zeer goed van bewust dat een lange termijncontract bij colocatie niet langer van deze tijd is. De lancering van Start Direct Cabinets is ons antwoord op de flexibiliteitseisen die vanuit cloud worden gesteld. Onze innovatieve, enterprise-grade marktbenadering komt dus niet alleen terug in de uiterst energie-efficiënte, en modulaire dus schaalbare datacenter infrastructuur. Ook ons go-to-market model is innovatief en sluit aan bij evoluerende behoeften in de markt.”

De belangrijkste kenmerken van Datacenter.com Start Direct Cabinets op een rij:

  • Flexibele colocatie services – Pay-as-you-go installatie met maandcontracten, geen minimum contracttermijn.
  • Flexibele stroominfrastructuur configuraties – opties in densiteit variërend van laag naar hoog (van 3,68 kW tot 7 kW)
  • Hoge volume racks beschikbaar – 54U racks (1.200 mm diep x 600 mm breed)
  • Multiple connectiviteitsopties – gebruikers kunnen hun individuele netwerkinfrastructuur samenstellen, waaronder internet feeds, cross-connects, etc.
  • Managed engineering services – remote hands, 24x7 personele bezetting, etc.


Het nieuwe datacenter van Datacenter.com in Amsterdam wordt in verschillende fases ontwikkeld. De opening van deze faciliteit vorige week markeert het begin van een wereldwijde uitrol van Datacenter.com datacenters in een selectief aantal markten. Datacenter.com AMS1 is gevestigd in het zakendistrict van Amsterdam Zuidoost, een gebied met een hoge dichtheid als het gaat om beschikbare glasvezels en mogelijke connectiviteit wereldwijd.

AMS1 heeft een engineering ontwerp met volledige 2N power redundantie, wat onderhoud in het datacenter mogelijk maakt zonder stroom interrupties.

Fase 1 van dit carrier-neutrale datacenter in Amsterdam telt 1.800 vierkante meter netto colocatie vloeroppervlak. Het nieuwe datacenter heeft een gecalculeerde pPUE van 1.04 en is daarmee een van de meest energie-efficiënte datacenters in Amsterdam.

Daarnaast draait Datacenter.com AMS1 volledig (100%) op groene en duurzaam opgewekte energie, wat volgens het management van Datacenter.com ervoor zorgt dat de CO2-footprint tot een minimum beperkt blijft. Meer dan 60 procent van de eerste fase in Datacenter.com AMS1 is volgens het management tijdens de ontwikkelfase al verhuurd aan verscheidene colocatie klanten waaronder veel cloud providers.

www.datacenter.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie