Dawn maakt campagnefilm Groen Links: laat je niet leiden door angst
15-03-2017 08:56:00 | Door: Arjen Westra | hits: 3761 | Tags:

In de aanloop naar de verkiezingen heeft GroenLinks samen met Dawn een campagne gelanceerd met de boodschap: Het enige waar we echt bang voor moeten zijn, is dat angst straks het enige is dat ons bindt, laat je stem niet door angst leiden.

De 60-seconden durende zwart-wit film, geregisseerd door Bram Schouw, heeft als doel om mensen aan te moedigen om te gaan stemmen en laat de wereld zien vanuit de meest kwetsbare mensen uit de maatschappij; kinderen. De visueel krachtige film adresseert zaken uit het huidige politieke klimaat die onze angst versterken, zoals de vluchtelingencrisis, populisten en de recente ontwikkelingen in de Amerikaanse politiek.

Maarten Nefkens, Strategy Director, Dawn, zegt: "We leven in een tijd van filterbubbels, en veel politieke partijen spinnen garen bij het uitvergroten van angst. Terwijl de werkelijkheid zoals je die ziet om je heen er veel fijner uitziet dan wat je in veel media wordt voorgeschoteld. Dit is waarom we juist wilden focussen op het aanmoedigen van mensen om te gaan stemmen en te benadrukken dat je met jouw stem jezelf kunt uitspreken en kunt stemmen voor verandering."

Nefkens: ”GroenLinks heeft een van de beste campagne teams van dit moment. We voelen ons daarom vereerd om met hun team alle sociale kanalen te beheersen en zo echt een verschil te maken. Samen met het team hebben we besloten om naast de aandacht voor Jesse, er nog een ander frame tegen aan te leggen, namelijk die van de maatschappij om je heen. Een boodschap die we belangrijk vinden in deze tijd'.

Finchfactor doet de pr-ondersteuning. 

Credits
Concept: Dawn | Regie: Bram Schouw | Productiemaatschappij: Bonkers | Geluid: Feike de Wit (Soundcircus) | Post productie: Laurens Orij (Crabsalad) | Voice over: Massih Hutak

www.finchfactor.com

www.groenlinks.nl
www.bramschouw.com
www.dawn.nl
www.soundcircus.nl
www.crabsalad.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie