De Correspondent lanceert campagne Schuldvrij!
11-10-2017 11:21:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3807 | Tags:

De makers van de Human-documentaireserie Schuldig en De Correspondent lanceren op 16 oktober de campagne Schuldvrij!, een week met voorstellen en oproepen om een einde te maken aan problemen in de schuldenindustrie.

Sarah Sylbing, regisseur van Schuldig: : Onze serie Schuldig heeft het onderwerp op de kaart gezet. Mensen denken minder snel: eigen schuld; dikke bult. Maar in politiek Den Haag blijft het wat ons betreft nog te stil."

Daarom zijn Jesse Frederik (De Correspondent), Ester Gould en Sarah Sylbing (regisseurs van de serie Schuldig), Annemarie Gehrels (lobbyist en schuldhulpvrijwilliger) en Pieter Hilhorst (Amargi) Schuldvrij! begonnen: een campagne om aandacht te vragen voor de misstanden in de Nederlandse schuldenindustrie. 

De Schuldvrij!-week gaat op 16 oktober van start met de presentatie van een manifest met vijf aanbevelingen aan de Haagse politiek. Zoals een halt toeroepen aan het beboeten van armoede en een collectief overheidsloket voor schulden.

Het manifest wordt ondersteund door bedrijven als Achmea, CZ, Delta Lloyd Foundation en Aegon, door organisaties van sociale raadslieden en schuldhulpvrijwilligers, en door individuele faillissementsrechters, deurwaarders en bekende Nederlanders.

Naast het verzamelen van handtekeningen roepen de initiatiefnemers mensen op om kunst van hun schuldenpost te maken. Dit om de schuldenbureaucratie in beeld te brengen. Ook geeft een drietal kunstenaars hun visie op schuldenpost. Op dit moment hebben zich meer dan 1200 mensen aangemeld voor het Facebookevenement.

www.human.nl/schuldig
www.decorrespondent.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie