De Tweede Kelder van VodafoneZiggo genomineerd voor Europese prijs
09-08-2017 10:48:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3720 | Tags:

Het journalistieke experiment De Tweede Kelder is genomineerd voor een Digital Communication Award. Deze Europese awards worden toegekend aan de beste campagnes en projecten op het gebied van digitale communicatie in Europa. Met De Tweede Kelder gaf VodafoneZiggo jongeren van diverse journalistiek en mediaopleidingen de mogelijkheid om een dagelijks televisieprogramma te maken, gericht op de landelijke verkiezingen.

De Tweede Kelder werd volledig gemaakt door en voor jongeren en de studio was gevestigd in de kelders van het Binnenhof. In twee maanden tijd leerden studenten en net afgestudeerden van A tot Z wat erbij komt kijken om een journalistiek jongerenprogramma te maken. Voorafgaand aan de eerste uitzending op 1 februari kregen de deelnemers in totaal 15 masterclasses. De onderwerpen hiervan varieerden van Hoe haal je tijdens een interview een politicus uit zijn comfort zone? tot Waar moet een goed tv-programma aan voldoen?. Na deze reeks masterclasses startten de studenten met de ontwikkeling van het programmaformat en het draaien van de eerste items. De Tweede Kelder werd geïnitieerd en begeleid door Gradus Vos en Tamara Evers van VodafoneZiggo, in samenwerking met Omroep West, Nieuwspoort en de Dutch Filmers Academy.

Van 1 februari tot en met 16 maart zijn 34 afleveringen uitgezonden op Ziggokanaal 13 met in totaal 192 verschillende items. Gemiddeld bereikte elke uitzending 100.000 kijkers (inclusief herhalingen). De afleveringen zijn ook via YouTube te bekijken.

Overige Nederlandse genomineerden

De Tweede Kelder is geselecteerd voor een Digital Communication Award uit meer dan 750 inzendingen vanuit heel Europa. Onder de genomineerden zijn veel Nederlandse projecten te vinden. Naast het Vodafone-project Reduce CO2 with ICT zijn onder andere ABN AMRO (Through the eyes of the ball kids), Interpolis (Everyone in the Netherlands in #AutoModus) en NS Dutch National Railways  (#nsfavourites) zijn genomineerd. De uitreiking vindt plaats op 29 september 2017 in Berlijn. De volledige shortlist is hier te vinden.

www.vodafone.nl/ziggo
www.digital-awards.eu

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie