Dentsu Aegis Network lanceert The Story Lab in Nederland
11-05-2016 09:07:00 | Door: | hits: 3799 | Tags:

Dentsu Aegis Network Netherlands lanceert The Story Lab in Nederland. The Story Lab is een internationaal full service contentbureau dat investeert in premium content, deze creëert en distribueert in samenwerking met de bureaus van Dentsu Aegis Network. Erik de Winter, voorheen Global Head of Acquisitions bij Endemol Shine Group, gaat The Story Lab in Nederland leiden.

The Story Lab creëert content belevingen voor consumenten, onafhankelijk van platforms en devices, waarin de merkverhalen van adverteerders verteld worden. Data en creativiteit worden gecombineerd bij het identificeren van de juiste verhalen, formats en mediapartners. Hierbij maakt The Story Lab gebruik van de expertise van de verschillende bureaus van Dentsu Aegis Network. The Story Lab zal tevens internationale formats naar de Nederlandse markt halen en aanbieden aan mediapartners. Hiermee kunnen zij adverteerders vroegtijdig in het proces betrekken.

Erik de Winter, Head of The Story Lab Netherlands: “Met The Story Lab zorgen we voor nieuwe mogelijkheden voor adverteerders om hun boodschap verhalend over te brengen en relevant te maken voor de consument. We benaderen deze verhalen vanuit twee kanten; die van de adverteerder en vanuit premium content. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk voor een adverteerder om een genre te claimen en het merk te verbinden aan dergelijke content.”

Michael Iskas, Global President of The Story Lab: “Met de ambitieuze groeiplannen van The Story Lab en Nederland als centrum van succesvolle reality en talent formats, is Erik, met zijn ervaring en reputatie in de markt, de aangewezen persoon om The Story Lab Nederland te gaan leiden. Hij zal ons ondersteunen bij de volgende fase van onze plannen om uit te breiden.”

The Story Lab Netherlands is onderdeel van het internationale netwerk van The Story Lab met vestigingen in onder andere China, Verenigde Staten, Engeland en Rusland.

De ambitie is om The Story Lab uit te breiden naar 17 vestigingen eind 2016. De huidige contentafdeling van Dentsu Aegis Network Netherlands, Content Partnerships, wordt geïntegreerd in The Story Lab Netherlands. The Story Lab valt onder Amplifi, de media investment arm van Dentsu Aegis Network. 

www.thestorylab.com
www.dentsuaegisnetwork.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie