Desiree Simons treedt toe tot NIMA Bestuur
14-04-2017 10:32:32 | Door: Max Vlugt | hits: 2474 | Tags:

De Ledenraad van NIMA heeft Desiree Simons benoemd tot nieuw NIMA Bestuurslid. Haar benoeming geldt voor drie jaar en vond plaats op voordracht van de Raad van Toezicht van NIMA. Samen met Mabel Nummerdor en Martin Huisman vormt zij nu het driekoppige bestuur van de beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales. Simons wordt binnen het bestuur vooral gekoppeld aan Study Members & Examens, één van de drie Business Units van de NIMA-organisatie.

Simons is sinds 2008 werkzaam als interim manager en adviseur in het hoger onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en voortgezet onderwijs. Voor het NIMA Bestuur zal zij voornamelijk taken en verantwoordelijkheden krijgen die in lijn liggen met haar expertise op onderwijs, examens en examenkandidaten. Eerder was zij onder meer directeur in het hbo en mbo. Door het werken met hoog opgeleide professionals heeft zij zich kunnen ontwikkelen tot een leidinggevende die in staat is naar mensen te luisteren en hen optimaal op hun krachten in te zetten. Voorzitter van NIMA, Martin Huisman, is daarom ook verheugd over de aanstelling.

Huisman: "Desiree heeft veel grote onderwijsvernieuwingsprojecten geleid, is expert op het gebied van kwaliteitszorg en heeft veel voorbereidingstrajecten voor inspectie en accreditaties begeleid, altijd met een positief resultaat. Daarnaast heeft zij ervaring met commerciële trajecten binnen het onderwijs en ziet zij altijd kansen in de markt."

Tijdens de Ledenraadsvergadering van 11 april werd ook de nieuwe driejarenstrategie van NIMA vastgesteld die zich richt op het aanspreken van grote groepen professionals, het vergroten van de relevantie voor het vak, economie en maatschappij en de focus op de professionele 'customer journey' van marketeers die zich – als bekend – staande moeten houden in een zeer competitieve en dynamische functie.

Simons: "Ik zie er vanzelfsprekend naar uit om samen te werken met mijn medebestuurders en het MT van NIMA, maar in een verenigingsstructuur staan de leden altijd centraal. Het mooie van interim management is dat je andere mensen altijd een spiegel voorhoudt, maar dat betekent ook dat je iedere keer wordt geconfronteerd met jezelf en jezelf moet spiegelen aan anderen en de organisatie. Door samen met anderen de verbinding te zoeken, open en eerlijk te communiceren, maar vooral feedback te geven om gedrag en cultuurveranderingen in gang te zetten, wordt de som uiteindelijk meer dan het optellen van delen."

www.nima.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie