Dude, Dutch Designers Magazine vanaf nu overal te koop
12-04-2017 11:03:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2981 | Tags:

Dude, Dutch Designers Magazine is vanaf het komende nummer in heel Nederland in boekwinkels en kiosken te koop. De Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), uitgever van het blad, wil via deze weg een breder publiek bereiken.

Dude toont ieder kwartaal de volle breedte van het ontwerpvak, stelt elke editie een andere ontwerper centraal en brengt daarnaast vele andere ontwerpers en praktijken voor het voetlicht. Naast persoonlijke interviews en business cases staat het vol nieuw, succesvol en inspirerend werk.

Dude is een vakblad over en voor designers, en dat blijft het. De inhoud is echter interessant en relevant voor een veel breder publiek. Het ontwerpvak raakt iedereen, alles om ons heen is immers ontworpen.

Freek Kroesbergen, hoofdredacteur Dude: "Het is bijzonder dat een vakblad in het tijdschriftenschap terechtkomt. Maar Dude is een vakblad met de feel van een publieksblad. Lekker doorbladeren of de diepte in, het kan allebei. Ook zoeken we in het blad vaak een persoonlijke, relativerende of zelfs humoristische insteek."

 


Door de grotere verspreiding is het mogelijk het algemeen publiek – in het bijzonder opdrachtgevers van ontwerpers – beter te informeren over de toegevoegde waarde van design en de manier waarop ontwerpers werken.

Kroesbergen: "Inzicht in het ontwerpproces draagt bij aan goed opdrachtgeverschap. En dat heeft weer een positief effect op de kwaliteit en effectiviteit van het ontwerp."

www.bno.nl/dude

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie