Dutch Digital Design op podium New Dutch Wave tijdens SXSW
04-03-2019 11:14:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 4537 | Tags:

Tijdens South By South West-festival in het Amerikaanse Austin staan Nederlandse bureaus op het podium onder de vlag van Dutch Digital Design. Fabrique en Code d'Azur presenteren hun beste digitale werk binnen het programma van de derde editie van de Nederlandse handelsmissie New Dutch Wave.

Op dinsdag 12 maart vindt de Dutch Design Day plaats op SXSW, zoals het festival ook wel wordt genoemd. De dag wordt georganiseerd door Dutch Design Foundation. De nieuwste generatie design- en tech-ondernemers delen succesvolle projecten in de New Dutch Wave house.

Die dag staat vanaf 15:00 uur digitaal design centraal in het programma. Na een korte intro en voorbeelden door Bert Hagendoorn van Dutch Digital Design, zal Erik Rave van Code d'Azur de case The Lockdown presenteren, ’s werelds eerste mobile AR escape room, die zij maakten voor ABN AMRO. Daarna zal Pieter Jongerius van Fabrique ingaan op de vraag wat is er zo Nederlands is aan de digitale ontwerpen. Aan de hand van voorbeelden uit hun werk zal hij de vraag beantwoorden en inspiratie bieden.

Het initiatief Dutch Digital Design zet zich in om het beste digitale werk te presenteren in binnen- en buitenland, om talent aan te trekken en te tonen wat Nederlandse ontwerpers en bureaus voor hen kunnen betekenen.

New Dutch Wave is er om ambitieuze Nederlandse ondernemers in de creatieve sector internationaal te presenteren. Dit jaar zijn er meer dan veertig partners aangesloten, variërend van startups, scale-ups, gemeenten, corporates tot creatives. Ook dit jaar is het event benoemd als strategische beurs vanuit topsector Creatieve Industrie. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven is missieleider namens Creative Holland, het internationaliseringsvehikel van de topsector.

www.sxsw.com

Foto: Ben Houdijk

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie