Eerste Coolblue XXL geopend
27-11-2017 10:56:00 | Door: | hits: 2728 | Tags:

De eerste Coolblue XXL heeft haar deuren geopend in Amsterdam. Op 1.700 m² vinden klanten meer dan 1.000 producten die ze ter plekke kunnen uitproberen en... een mega kartonknutselwerk. Daarnaast kunnen klanten er terecht voor gespecialiseerd advies, het afhalen van online bestellingen - tot een minuut na de bestelling - en directe service na aankoop. Dit nieuwe winkelconcept is hét paradepaardje van Coolblue.

De online retailer rolt de Coolblue XXL als eerste uit in Amsterdam. De bestaande winkel aan de Gustav Mahlerlaan kreeg een indrukwekkende make-over. 

Pieter Zwart, beginbaas van Coolblue: "We hebben goed geluisterd naar onze klanten en medewerkers en hebben vele kleine en grote verbeteringen doorgevoerd. De grootste verbetering zit in de uitbreiding van het productassortiment ter plekke."

Het nieuwe concept is vijf keer groter dan de vorige winkel en de uitgestalde producten en accessoires zijn meteen voorradig. 

Zwart: "Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze willen, maar willen het graag nog even vasthouden en testen. Wil je een nieuwe hoofdtelefoon, dan wil je toch even horen hoe die echt klinkt, ook al vind je veel informatie via onze review- en instructievideo's op Coolblue.nl. Ga je voor een nieuwe koffiemachine, dan wil je gelijk proeven hoe de koffie smaakt. Deze mogelijkheid bieden we vanaf vandaag met een nog groter assortiment in de Coolblue XXL in Amsterdam."

Service, eerlijk advies en het product meteen mee naar huis

In de Coolblue XXL werden productwerelden gecreëerd voor televisies, geluid, laptops/computers/Nntwerk, witgoed, telefonie/tablets/wearables en tenslotte koffiemachines. Bij elke wereld vind je niet alleen een walhalla aan dat type producten, je vindt er ook verschillende productspecialisten die je met kennis en eerlijk advies verderhelpen. 

Ook de winkel zelf helpt klanten op weg naar het maken van de juiste productkeuze. Bijvoorbeeld door de advieswanden. Op deze wanden wordt aangeven waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe televisie, welke inchmaat ideaal is voor in jouw woonkamer, wat HDR is en waarom je zou moeten kiezen voor een smart-tv. 

De twee winkelconcepten zullen naast elkaar bestaan. Binnenkort wordt er nog een Coolblue XXL geopend in Den Haag. 

Zwart: "Ondertussen luisteren we goed naar de feedback van onze klanten en sturen het concept bij waar nodig. Zo kunnen we ook de Coolblue XXL elke dag een beetje beter maken."

www.coolblue.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie