Eindhovense reclamebureaus bundelen krachten in Studio Lauda
09-10-2017 10:33:00 | Door: Marianna Beets | hits: 4320 | Tags:

Marketing- & Communicatiebureau Fama Volat en Studio HVDB starten gezamenlijk de contentstudio Studio Lauda. Het nieuwe bureau zal zich richten op reclameproducties: van traditioneel drukwerk, film en fotografie tot en met sound design. De contentstudio is een antwoord op de stijgende vraag van bedrijven naar video- en beeldcontent voor social media en beeldbewerking.

De dagelijkse leiding van Studio Lauda is in handen van Carmen Roovers. Roovers was senior marketeer van de Efteling en gaf mede vorm aan de afdeling Communication Design, het interne reclamebureau van het attractiepark.

Aan het hoofd van de studio staat Henry van den Baar, een bekend gezicht in de Eindhovense reclamewereld. Van den Baar werkte voor vrijwel elk bureau-van-naam onder de rivieren.

Thomas Creemer, managing director en oprichter van Fama Volat: “De behoefte voor reclameproducties is sterk groeiende bij onze klanten. Maar omdat Fama Volat per se middelenvrij wil blijven denken, willen we geen productie in huis. Met Studio Lauda kunnen we onze klanten een oplossing of alternatief bieden.”

Studio Lauda is de eerste contentstudio in Eindhoven die zich toelegt op de ontwikkeling van reclamemuziekjes zoals jingles en sound boards.

Carmen Roovers: “Wij willen ieder idee tot leven kunnen brengen. Via welk zintuig dan ook.”

Studio Lauda adopteert het Tirones concept, een werkgelegenheidsproject op basis van de Startersbeurs. Afgestudeerde studenten in de richting grafisch ontwerp of digitaal design die nog geen vaste baan hebben, kunnen in aanmerking komen voor een werkervaringsplek bij het bureau.

www.studiolauda.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie