Entertainment Business publiceert lijst machtigste spelers Nederlandse vinylindustrie
04-08-2017 10:43:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3506 | Tags:

Vinyl is de hype lang en breed voorbij. Vooral onder jongeren is vinyl aan een opmerkelijke comeback bezig. In het augustusnummer van de vakuitgave Entertainment Business worden de belangrijkste spelers in de Nederlandse vinylindustrie in kaart gebracht.

De redactie heeft een lijst van 14 spelers samengesteld die een belangrijke bijdrage hebben geleverd (en dat nog altijd doen) aan het succes van vinyl in Nederland. Aan het woord komen onder meer winkelketens, retailers, platenmaatschappijen, distributeurs, platenperserijen, programmamakers, artiesten en journalisten.

De lijst ziet er als volgt uit:
1. De consument
2. Record Store Day
3. Velvet Music
4. Plato Groep
5. Bol.com
6. Record Industry
7. Bertus Distribution
8. Discogs
9. Mega Platen & CD Beurs
10. Crosley
11. Vinyl Friday
12. DeWolff
13. Robert Haagsma
14. Paradiso Vinyl Club

Jeroen van Trierum, adjunct-hoofdredacteur van Entertainment Business: “Voor deze special hebben we de belangrijkste spelers in de Nederlandse vinylindustrie op een rij gezet. En daar gingen heel wat hoofdbrekens aan vooraf. Discussies gingen vaak over de kip of het ei: zonder retail geen distributie, zonder winkels geen product. We zijn echter erg blij met de uiteindelijke rangschikking. Het schetst een indrukwekkend en interessant beeld van een groeiende industrie. Het woord groei is hierbij misschien wel het belangrijkst, aangezien de markt voor fysieke entertainmentdragers de afgelopen jaren flink onder druk staat. De steeds groter wordende vraag naar vinyl is daarom goed voor alle spelers. Ik noem de retailer, de distributeur, de perserij, de platenmaatschappij en laten we natuurlijk de consument niet vergeten. Wij staan met beide benen in een nieuwe gouden eeuw als het om vinyl gaat. Er is geen betere tijd dan nu om de lp te omarmen. Van grote initiatieven als Record Store Day en de Mega Platen & CD Beurs tot kleinere events als Paradiso Vinyl Club, allemaal zijn ze ooit gestart uit liefde voor vinyl en de behoefte om die liefde over te brengen. En dat lukt steeds beter.”

www.entertainmentbusiness.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie