Eurosport kleurt twee weken lang gravel-rood
19-05-2017 18:33:23 | Door: Max Vlugt | hits: 2540 | Tags:

Eurosport 1 kleurt van zondag 28 mei tot en met zondag 11 juni gravel-rood: de sportzender doet twee weken lang dagelijks live verslag van 's werelds belangrijkste tennistoernooi op gravel, Roland Garros. Lukt het 'Mister Gravel' Rafael Nadal om de Coupe des Mousquetaires voor de tiende keer te winnen? Nadal moet hierbij vooral rekening houden met titelhouder Novak Djokovic en Andy Murray, die vorig jaar in Parijs de andere finalist was. Bij de vrouwen is het de vraag of Garbiñe Muguruza haar titel weet te prolongeren. Zeker nu één van de topfavorieten - Serena Williams - ontbreekt, zijn vele ogen op de Spaanse gericht. En de Nederlandse tennisfans willen natuurlijk vooral weten of Kiki Bertens na haar halve finaleplek in 2016 ook dit jaar kan verrassen.

De tenniskijkers hoeven niets te missen; op alle dagen zijn de verrichtingen op het gemalen baksteen in Parijs van begin tot einde live te volgen op Eurosport 1 én via de Eurosport Player. Met in totaal zo'n 125 uur live tennis, plus een nabeschouwing in het programma Game, Set & Mats - met drievoudig Roland Garros-winnaar Mats Wilander als vaste analist - is Eurosport voor alle tennisliefhebbers 'Home of Roland Garros'.

Het commentaar bij de beelden uit de Franse hoofdstad komt afwisselend van voormalig proftennissers Kristie Boogert en Mariëtte Pakker. Marc de Hous, in het verleden de coach van onder meer Kim Clijsters, completeert het commentatorentrio.