FAT FRED wordt onafhankelijke productie-partner
14-06-2018 12:24:00 | Door: Marianna Beets | hits: 5358 | Tags:

Productiemaatschappij FAT FRED uit Amsterdam haalt de regisseurs uit het bedrijf en richt tegelijkertijd WEARECREATORS op, een zusterbedrijf, dat
regisseurs en fotografen wereldwijd gaat vertegenwoordigen. Dit levert meerdere voordelen op voor klanten. In een markt die enorm in beweging is, maakt FAT FRED een heldere keuze: het nieuwe FAT FRED gaat zich puur richten op het produceren (van commercials, content en fotografie) en heeft daarnaast met WEARECREATORS een primeur in Nederland.

Het ideale team

Suzanne Huisman, eigenaar van FAT FRED: "Produceren is, in tegenstelling tot wat veel CEO’s en CMO’s wel eens denken, meer dan alleen maar bellen en tellen. Het is het begeleiden van het gehele proces, de juiste mensen op de juiste plek zetten, en onafhankelijk adviseren, zodat elke productie optimaal effectief en efficiënt verloopt. ‘Door het productieproces los te koppelen van de regisseurs kunnen we ons nu volledig concentreren op het produceren, zijn we creatief gezien nog vrijer in ons advies en kunnen we per project het ideale team uit ons nationale en internationale netwerk samenstellen. Die flexibiliteit houdt concreet in dat we van concept tot en met de uitwerking de productiepartner zijn van het reclamebureau, freelance creatie of direct van de klant. Voor bureaus kunnen we bijvoorbeeld effectiever werken door te fungeren als RTVproducer/art buyer en productiemaatschappij ineen. Het is van belang dat wij vanaf een heel vroeg stadium bij het proces betrokken zijn, nog voordat het concept aan de klant wordt gepresenteerd. Dan kunnen verwachtingen heel helder, proactief worden gemanaged.
‘En voor klanten fungeren we als one-stop-shop; van concept tot eindproduct. En door onze jarenlange ervaring stippelen we de meest efficiënte route uit. Er zijn bij ons aanmerkelijk minder lagen. Dat scheelt klanten tijd en geld!"

Primeur

Waar bij FAT FRED nieuwe stijl het maakproces en ideale team centraal staan, draait het bij WEARECREATORS om de makers. WEARECREATORS is het allereerste agentschap, dat regisseurs en fotografen vanuit Nederland internationaal vertegenwoordigt.

Marc van Wageningen, partner/Creative Director: "Wij hebben gesignaleerd dat er al langer grote behoefte bestaat aan internationale vertegenwoordiging vanuit Nederland. Veel regisseurs en fotografen zijn nu op eigen houtje bezig met vertegenwoordiging in het buitenland, maar missen dan toch de lokale ondersteuning. Doordat FAT FRED op allerlei niveaus internationaal heeft gewerkt, beschikken wij over een omvangrijk internationaal netwerk, dat nu wordt gebruikt om WEARECREATORS als label te introduceren. De concurrentie op de internationale markt is natuurlijk vele malen groter dan wanneer je je alleen op Nederland richt. Dat betekent tegelijkertijd dat wij nu een team van regisseurs en fotografen aan het samenstellen zijn, dat internationale potentie heeft en boven het maaiveld uitsteekt. Binnenkort maken we nieuwe namen bekend."

De productie van projecten in Nederland van de regisseurs en fotografen van WEARECREATORS zal worden gedaan door FAT FRED.

www.fatfred.nl   
www.wearecreators.amsterdam

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie