FC Groningen en TradeCast introduceren online tv-zender FC Groningen TV
21-12-2016 08:28:00 | Door: Marianna Beets | hits: 3349 | Tags:

Fans en supporters van voetbalclub FC Groningen kunnen nu hun favoriete club overal volgen met de komst van de nieuwe online tv-zender FC Groningen TV. Met de app FC Groningen TV en de gelijknamige website kunnen fans dagelijks exclusieve video’s, documentaires en unieke beelden van achter de schermen van de Groningse voetbalclub bekijken. Waar en wanneer ze maar willen. 

Het Zwolse bedrijf TradeCast heeft de techniek achter FC Groningen TV verzorgd en biedt de Groningse voetbalclub daarmee talloze nieuwe, interactieve video formats.

Op www.fcgroningen.tv zijn unieke videobeelden te zien die nergens anders vertoond worden: exclusieve historische beelden van de club, voorbeschouwingen, samenvattingen en persconferenties. Bijzonder is ook de interactiviteit van FC Groningen TV: kijkers kunnen met hun smartphone of tablet zelf videoreacties insturen, bijvoorbeeld voor de rubriek ‘Vraag het aan de trainer’ of ‘Mijn Man of the Match’. Alle video’s kunnen bovendien gemakkelijk online gedeeld worden.

Robbert Klaver, commercieel directeur FC Groningen: “Het hoofddoel van onze eigen online tv-zender is het verhogen van de verbintenis met onze supporters. We bieden kijkers een exclusieve blik achter de schermen van hun favoriete club. Op het gebied van de voetbalwedstrijden, de historie en ook de jeugdopleidingen. Alles over de club, beelden die je nergens anders kunt vinden, behalve op onze eigen online tv-zender.”

“Het is bijzonder om één van de koplopende clubs van Nederland te zijn met een eigen online tv-zender en het zou mooi zijn als meer clubs ons voorbeeld volgen. Met een eigen tv-zender creëer je namelijk nóg meer betrokkenheid en binding met je achterban. Waar ik zelf erg mooi vind, is dat FC Groningen TV op ieder moment en op elk scherm beschikbaar is, waaronder als app voor iOS en Android.”

Yillmaz Schoen, ceo TradeCast: “We zijn er trots op dat we FC Groningen TV kunnen helpen met het verbinden van de voetbalclub en de fans, op alle momenten waarop die fans niet al in het stadion aanwezig zijn. TradeCast focust zich op het technisch ontzorgen, zodat FC Groningen zich volledig kan richten op het produceren van kwalitatieve videocontent die, dankzij het TradeCast-platform, volledig gericht is op interactie met hun fans. Zij kunnen altijd en overal hun favoriete club volgen en dit biedt FC Groningen volop nieuwe verdienmodellen buiten de wedstrijden om.”

www.fcgroningen.tv   
www.tradecast.tv  


 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie