FOX Sports Eredivisie op weg naar 100 miljoen kijkers
24-04-2017 09:03:55 | Door: Katja Brokke | hits: 3279 | Tags:

De Eredivisiewedstrijd PSV - Ajax is gisteren bekeken door 727.000 kijkers op FOX Sports Eredivisie (SKO, 6+). In totaal is FOX Sports Eredivisie dit seizoen op weg naar het bereiken van 100 miljoen unieke kijkers.

Via FOX Sports GO, de service waarmee abonnees ook live kunnen kijken via online of mobiel, keken er nog eens 55.000 mensen naar PSV – Ajax. Ook in cafés en andere openbare gelegenheden werd de ontknoping van de Eredivisie goed bekeken: circa 180.000 mensen volgden PSV - Ajax in de horeca (Bron: GfK).

Het Eredivisievoetbal is populairder dan ooit. Volgens de gegevens van Stichting KijkOnderzoek (SKO) wist FOX Sports Eredivisie dit seizoen na 32 speelrondes een publiek van 91 miljoen unieke kijkers te bereiken met alleen live Eredivisievoetbal. Tot nu toe keken er in totaal ruim 45 miljoen mensen naar de live Eredivisiewedstrijden, een stijging van 32 procent ten opzichte van vorig seizoen. De best bekeken wedstrijd tot nu toe is Ajax - Feyenoord (2 april 2017) met gemiddeld 869.000 kijkers.

Groei dankzij nieuw samenwerkingsmodel

De explosieve groei van FOX Sports Eredivisie is het gevolg van de introductie van een nieuw samenwerkingsmodel met veertien tv-aanbieders, zoals KPN, T-Mobile, Caiway en Delta. Hierdoor profiteert de consument sinds de start van dit seizoen van aanzienlijk lagere prijzen. FOX Sports Eredivisie 1 is bij T-Mobile onderdeel van het tv-basispakket en klanten van KPN met KPN Compleet krijgen het volledige Eredivisievoetbal gratis toegevoegd aan hun pakket.

Het uitzicht op de eerste landstitel in 18 jaar voor Feyenoord wordt massaal gevolgd. De Rotterdammers zijn op de ranglijst van de FOX Sports Eredivisie kijkcijfers de koploper met gemiddeld ruim 458.000 kijkers, gevolgd door Ajax en PSV. FC Utrecht en sc Heerenveen completeren de top 5 van dit seizoen.

www.foxsports.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie