FavorFlav.com bestaat 1 jaar en maakt Top 100 Food Influencers List bekend
22-11-2016 10:31:06 | Door: Katja Brokke | hits: 3488 | Tags:

De Top 100 Food Influencers List 2016 is bekend. De founders van de Amsterdamse Foodhallen gingen er met de eerste plek vandoor. Janny van der Heijden, bekend van Heel Holland Bakt, pakte de tweede plaats en de derde plek ging naar Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS®. De Top 100 Food Influencers List 2016 is een initiatief van het online foodmagazine FavorFlav.com ter ere van het eenjarig jubileum van de website.

Presentator Jan Jaap van der Wal en FavorFlav’s hoofdredacteur Marcus Polman presenteerden de lijst tijdens een diner in het bijzijn van alle honderd kandidaten van de lijst. Onder leiding van Chefkok Michiel van der Eerde (BAUT en Restaurant C) kregen de gasten een zevengangendiner geserveerd met hulp van gast-chefs Joris Bijdendijk, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk, Jonathan Karpathios, Marnix Benschop, Giel Kaagman en Ruben Jan Adriaan. Oud Reuchlin & Boelen, Wijnimport Bart en VNKO Wijnen verzorgden de bijpassende wijnen.

Top 100 Food Influencers List 2016

De top-100 lijst is samengesteld door de redactie en lezers van FavorFlav. De lijst bestaat uit professionals, zowel bekende namen als nieuwkomers, op het gebied van eten en drinken die dit jaar een bewezen bijdrage hebben geleverd aan het verrijken van de eetcultuur en eetbewustzijn in Nederland. Een bonte mix van chefs, foodproducenten, food-ondernemers, restaurateurs, merkenbouwers en food startups. Het belangrijkste criterium: wat heeft de genomineerde bijgedragen aan goed en lekker eten in Nederland? De verkiezing leidde tot de volgende top 3:

1. Founders Foodhallen
"Vier jonge ondernemers hadden het lef om de eerste Foodhal, naar buitenlands voorbeeld, in Nederland neer te zetten. Twee jaar na opening hebben zij het bewezen: de Foodhallen ‘are there to stay’. Zij blijven vernieuwen door onder andere het aantrekken nieuwe chefs zoals Guillaume en Freek met hun Pita-concept."

2. Janny van der Heijden
"Niemand kan voor de camera’s zo deftig eten als juffrouw Janny. Alleen daarom al verdient deze grand dame van de foodjournalistiek een plek in de top 3 van deze lijst."

3. Joris Bijdendijk
"Een toprestaurant in een museum. Bijdendijk brengt grandeur - en gastchefs van wereldformaat - naar de hoofdstad. Bovendien is hij onvermoeibaar promotor van Nederlandse slowfood producten. Hij is een verrijking voor de vaderlandse eetcultuur."

De hele lijst is hier te vinden. 

Over FavorFlav.com

Favor Flav is een online foodmagazine, gestart in november 1015. Hoofdredacteur is Marcus Polman, uitgever is PilotStudio, onder andere bekend van het online fashionmagazine Amayzine.com en producent van tv-programma’s als Hoe Heurt het Eigenlijk, Jinek en Beste Kijkers.

www.favorflav.com
www.pilotstudio.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie