Fleurop wint rechtszaak misbruik merknaam in Google Adwords
21-07-2016 10:14:00 | Door: | hits: 4345 | Tags:

Concurrenten maken structureel misbruik van de merknaam van marktleider Fleurop via Google Adwords. Bij de populairste zoekmachine van Nederland bieden zij op de naam Fleurop en zo komen zij met hun eigen advertenties bovenaan de zoekresultaten. De Rechtbank Den Haag heeft op woensdag 20 juli 2016 uitgemaakt dat de wijze waarop concurrent Topbloemen dit doet ontoelaatbaar is.

Jeroen de Zwart, algemeen directeur van Fleurop: "Niet alleen drijft zij de prijs van AdWord advertenties op en kost het ons orders, maar Topbloemen zorgt volgens de rechter bovendien voor verwarring."

Topbloemen maakt nergens duidelijk of zij nu wel of niet behoort tot het netwerk van Fleurop bloemisten, wat niet het geval is.

De Zwart: "De consument toetst in Google Fleurop in en verwacht dan ook Fleurop als zoekresultaat te krijgen. Derden mogen niet op onze naam meeliften, dat maakt het zoeken voor de consument erg onduidelijk. We kunnen de naam Fleurop overal beschermen. Echter op internet was ons waardevolle merk tot nu vogelvrij. De rechter geeft Fleurop nu een stuk bescherming terug. Dit is een belangrijk oordeel, omdat Google ‘s werelds grootste en meest gebruikte zoekmachine is. Dit is een grote en grensverleggende stap in de wereld van AdWords en rechtenbescherming van een merk."

www.fleurop.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie