Gay magazine Attitude komt naar Nederland
13-02-2017 10:54:00 | Door: Marianna Beets | hits: 5644 | Tags:

Het internationale gay magazine Attitude is vanaf 24 februari zeven keer per jaar in een Nederlandse versie verkrijgbaar. Attitude dat in 1994 voor het eerst in de UK verscheen, is een tijdschrift voor de gay-doelgroep en houdt vinger aan de pols over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van entertainment, reizen, cultuur, style, politieke, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen. Attitude Nederland wordt uitgegeven door Media MANsion dat onder leiding van Edwin Reinerie meer titels voor de gay-doelgroep uitbrengt.

De gedrukte oplage van Attitude is 25.000 exemplaren. De lancering van Attitude wordt vergezeld door eigen social media kanalen; later in het voorjaar volgt een website. De doelgroep die de uitgever van het magazine op het oog heeft, is de ‘jonge gay’ in de leeftijd van 21 – 49 jaar.

Edwin Reinerie, uitgever Attitude Nederland: “We richten ons op gay mannen die jong van geest zijn en infotainment en vermaak graag via een magazine tot zich laten komen. Attitude wordt het lieverdje van de gays. Ons publiek is namelijk een echte magazine-lezende groep. Tegen de digitrend in, lekker recalcitrant. En we bieden voldoende inhoud.”

Het blad kent de bekende magazinepijlers zoals entertainment, reizen, cultuur, persoonlijke verzorging maar gaat ook de sociaal maatschappelijke ontwikkelingen en discussies niet uit de weg. In juli verschijnt een Gay Pride editie van Attitude.

Attitude is voor de gay doelgroep al meer dan twintig jaar het beroemdste, populairste en meest gelezen magazine ter wereld. Het magazine verscheen in 1994 voor het eerst in de UK en is sindsdien het best verkochte magazine voor deze doelgroep. Attitude is van de VS tot en met Australië wereldwijd te koop in alle landen waar Engels wordt gesproken. Menig bekende hetero en homo sierden de cover van het tijdschrift, van Boy George op het allereerste nummer tot bekende wereldsterren als George Michael, Madonna, Lady Gaga, Kylie Minogue, Robbie Williams, Naomi Campbell en Daniel Radcliffe. De Britse prins William schreef vorig jaar geschiedenis door als eerste Britse royal ooit op de cover van het gay magazine te staan.  

www.mediamansion.nl 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie