Gebroken interne links op bijna helft websites
19-02-2019 11:08:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 3407 | Tags:

Zo’n 42,5 procent van alle websites heeft interne links die niet werken. Ze verwijzen naar pagina’s die niet te bezoeken zijn. Dat meldt onlinemarketingplatform SEMRush.

Het bedrijf bekeek 150.000 willekeurige websites van over de hele wereld. Op bijna de helft van de sites kwamen gebroken links voor. De aangeklikte linkt opent niet of geeft een foutmelding, omdat er een typefout is gemaakt of de pagina niet meer bestaat. Dat is niet goed voor de positie van een site binnen Google.

Het onderzoek besloeg in totaal 175 miljoen webpagina’s en 15 miljard unieke links. Hierbij werd ook gekeken naar andere mogelijke problemen op websites, zoals externe links (links naar andere websites), het aantal onpage links (links op een pagina) en redirects (verwijzing naar andere pagina).

Olga Andrienko, Head of Global Marketing van SEMrush: “Backlinks of externe links zijn een belangrijke rankingfactor. Dit betekent dat als een pagina veel externe verwijzingen ontvangt, het automatisch hoger wordt geplaatst in de zoekresultaten van Google. Interne links krijgen veel minder aandacht terwijl ze voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het soepel functioneren van een website – van doorzoekbaarheid door zoekmachinebots tot de verdeling van de rankingautoriteit onder de webpagina’s van een website.”

www.semrush.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie