Getty Images verwelkomt Nederland met lancering lokale iStock website
29-06-2017 18:52:57 | Door: Max Vlugt | hits: 8845 | Tags:

iStock by Getty Images heeft vandaag de lancering aangekondigd van de Nederlandse versie van de iStock by Getty Images website. Hiermee speelt iStock in op de toenemende populariteit van stockcontent in Nederland. Als voorlopers in digitale content, weten Nederlandse creatieven als geen ander dat verbluffende content de sleutel is tot een succesvolle campagne. Krachtige digitale storytelling is belangrijker dan ooit.

iStock by Getty Images heeft geluisterd naar haar klanten en de grote vraag naar een lokale website beantwoord. Vanaf nu kunnen klanten met Nederlandse woorden zoeken naar hun favoriete foto's, video's en illustraties.

Niet alleen de website, maar ook de zoekfunctie is verbeterd. De zoekresultaten sluiten nu beter aan op Nederlandse gebruiken en eigenaardigheden. Deze updates maken het voor de duizenden iStock klanten in Nederland nu nog eenvoudiger om de perfecte creatieve content te vinden. Op die manier is de gebruikerservaring van Nederlandse iStock abonnees enorm verbeterd. Ze hebben keuze uit miljoenen zorgvuldig geselecteerde en hoogwaardige foto's, vectorbestanden en video's tegen een scherpe prijs.

Timo Klaassen, Director Benelux: "Iedere taal heeft wel een paar woorden of termen die lastig in het Engels te vertalen zijn. De Nederlandse taal vormt daarop geen uitzondering. We hebben de culturele achtergrond van populaire Nederlandse zoektermen zorgvuldig bestudeerd en verwerkt in het iStock woordenboek. Storytelling speelt tegenwoordig een belangrijke rol bij visuele communicatie. Onze verbeteringen stellen merken in staat zich nu nog creatiever te uiten op hun social media en in andere visuele uitingen. Als broedplaats van talloze belangrijke creatieve agentschappen, start-ups en bedrijven met een internationale reputatie, is Nederland een snelgroeiende markt voor Getty Images. We streven ernaar nu en in de toekomst een gebruikservaring te bieden die steeds beter aansluit op de lokale taal en cultuur. Daarom achten wij het van groot belang om onze iStock website aan te bieden in verschillende talen."

iStock by Getty Images biedt bijna 40 miljoen foto's, illustraties en video's aan. De website stelt zowel grote als kleine bedrijven en creatieven in staat om hoogwaardige visuele uitingen te creëren, ook als het budget beperkt is. iStock is ontwikkeld 'door creatieven, voor creatieven'.

Met deze lancering biedt iStock by Getty Images nu naast het Engels ondersteuning aan in 14 andere talen: Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Portugees (Portugal), Portugees (Brazilië), Pools, Russisch, Japans, Koreaans, Nederlands, Zweeds, Turks en Traditioneel Chinees (Hongkong).

www.istockphoto.com/nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie