Giovanni Piccirilli benoemd tot CTO RTL Nederland
17-05-2017 11:09:00 | Door: Marianna Beets | hits: 3041 | Tags:

RTL Nederland breidt zijn directie uit met een Chief Technology Officer, CTO. Met ingang van 1 juni wordt Giovanni Piccirilli in deze nieuwe directiepositie aangesteld. Het bedrijf borgt hiermee Technology op het hoogste niveau en garandeert technologische innovatie door verdere uitbreiding van RTL’s klantgerichtheid, productkwaliteit en time-to-market.  

Piccirilli werkt sinds 2001 op topniveau bij verschillende toongevende bedrijven, waaronder Siemens, Liberty Global en later UPC Nederland/Ziggo. Hij was bij Liberty Global en UPC Nederland/Ziggo onder meer verantwoordelijk voor het herstructureren en innoveren van de Tech organisatie en speelde een sleutelrol bij de ontwikkeling van de Horizon home gateway en Horizon Go app, die een nieuwe en open distributie mogelijk maakten. In 2015 richtte hij zijn eigen bedrijf op, Pepper Technology, waar hij zijn ervaring als consultant in het Tech domein onder andere inzette bij Accenture.

Bert Habets, CEO RTL Nederland: “Giovanni heeft in zijn internationale carrière ervaring opgedaan in zowel de B-to-B als de B-to-C markt, bij zowel marktleiders als challengers. Precies de snijvlakken waarop RTL zich op dit moment bevindt, dus dat maakt hem een fundamentele aanvulling op ons directieteam. Ik ben ervan overtuigd dat Giovanni met zijn innovatiekracht en aanstekelijke enthousiasme ervoor gaat zorgen dat Tech binnen RTL geen aparte divisie blijft, maar wordt geïntegreerd in onze bestaande en nieuwe activiteiten. Want in ons competitieve en snel bewegende speelveld van nieuwe en internationale spelers is uitblinken in Tech een doorslaggevende succesfactor.” 

Giovanni Piccirilli: “Ik voel me zeer vereerd om de rol van CTO van RTL Nederland op me te nemen. RTL's leiderschapsambitie in de digitale wereld, waarin de consument de content consumptie drijft, inspireert me enorm, juist omdat Technology in dat spel een hoofdrol speelt. Ik ben dan ook zeer verheugd deel uit te maken van het team dat RTL naar het volgende niveau leidt."

Onder leiding van CEO Bert Habets neemt Piccirilli als CTO plaats in de directie van RTL Nederland naast Chief Financial Officer Vivienne de Leeuw, Chief Operational Officer Sven Sauvé, Chief Content Officer Matthias Scholten en Chief Commercial Officer Ton Rozestraten. De komende maanden vindt nog een directiebenoeming plaats op het gebied van consumer en wordt de opvolger van CEO Bert Habets bekendgemaakt.

www.rtl.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie