Gouden Televizier-Ring 2017: Zondag met Lubach
13-10-2017 10:00:00 | Door: Marianna Beets | hits: 3070 | Tags:

Ruim 2 miljoen mensen keken naar de tv-prijzen die vergeven werden in AFAS Live en zagen dat het programma Zondag met Lubach van de VPRO de Gouden Televizier-Ring 2017 won.

In Zondag met Lubach neemt presentator Arjen Lubach op satirische wijze het nieuws van afgelopen week door. De stijl van het programma heeft veel weg van de Amerikaanse show Last week Tonight with John Oliver. Het item waarin Nederland werd voorgesteld aan Donald Trump (America first, The Netherlands second?) ging de hele wereld over.

Andere genomineerden voor de Gouden Televisier-Ring waren Expeditie Robinson (RTL 5) en Beste Zangers (AVROTROS).

Eva Jinek de Zilveren won de Televizier-Ster voor beste vrouwelijke presentator. Sinds 2013 presenteert ze haar talkshow Jinek.

Bij de mannen ging de prijs naar Wilfred Genee. De presentator van Voetbal Inside op RTL 7 bedankte zijn vaste gasten Johan Derksen en René van der Gijp. En ook de directie van RTL, waarmee de makers van het programma onlangs een conflict hadden. "Ik krijg hem als presentator maar het voelt als een prijs voor VI."

Angela Schijf kreeg de Ster voor beste actrice uit handen van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French. De Zilveren Sterren voor acteurs worden voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar won Schijf de prijs ook.

Jeroen van Koningsbrugge sleepte de Ster voor beste acteur in de wacht. Van Koningsbrugge krijgt de prijs voor zijn acteerwerk in Smeris en Riphagen.

Regisseur Martin Koolhoven reikte de Televizier Aanstormend Talent Award uit aan Marieke Elsinga, die te zien was te zien in RTL Late Night en Expeditie Robinson en nu werkt voor RTL Boulevard.

Na drie keer genomineerd te zijn, ging de Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma donderdag naar Brugklas van AVROTROS.

Het overzicht

Zilveren Televizier-Ster Presentatrice: Eva Jinek

Zilveren Televizier-Ster Presentator: Wilfred Genee

Televizier Talent Award: Marieke Elsinga

Zilveren Televizier-Ster Actrice: Angela Schijf

Zilveren Televizier-Ster Acteur: Jeroen van Koningsbrugge

Gouden Stuiver: Brugklas

Gouden Televizier-Ring: Zondag met Lubach

www.televizier.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie