Gratis robot-jurist voor Google Home
30-04-2019 10:34:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 4179 | Tags:

LegalMatters heeft een robot-jurist ontwikkeld die gratis advies geeft over arbeidsrecht via de slimme speaker Google Home.   

Met commando ‘Hey Google, ik wil advies van een jurist’ wordt de robot aangeroepen. De service richt zich in eerste instantie op arbeidsrechtgerelateerde kwesties. Op korte termijn breidt LegalMatters de dienstverlening uit naar bredere rechtsgebieden.

Meester Piet-Hein Boekel, mede-oprichter van LegalMatters: “Wij hebben veel ervaring opgedaan met eerstelijnsvragen van consumenten en professionals. Deze is onze inspiratie geweest om mensen te helpen met een robot-jurist op Google Home. De eerste reacties zijn zeer positief. Ik verwacht dat de robot-jurist op den duur de eerstelijnsjurist gaat vervangen.”

Piet-Hein Boekel: “In Nederland hebben jaarlijks gemiddeld meer dan vier miljoen mensen tenminste één arbeidsconflict. Onderzoek wijst uit dat een dergelijk conflict gemiddeld 27.094 euro kost. Als je ervan uitgaat dat mensen met de robot-jurist beter geïnformeerd zijn en eerder weten waar ze juridisch staan, dan kunnen conflicten minder snel escaleren en in de kiem worden gesmoord. Dit kan tot een enorme kostenbesparing leiden.”

LegalMatters is in december 2014 opgericht door Piet-Hein Boekel en Albert Oegema opereert vanuit Amsterdam.

www.legalmatters.com
store.google.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie