HBO Max in voorjaar 2020 alleen in de Verenigde Staten
11-07-2019 13:49:00 | Door: David de Jong | hits: 4278 | Tags:

De streamingdienst HBO Max die AT&T in het voorjaar van 2020 lanceert, zal alleen in de Verenigde Staten beschikbaar komen. WarnerMedia, onderdeel van AT&T, kondigde aan dat content van al haar merken via HBO Max te zien zal zijn. Het gaat om programma's van HBO, Warner Bros, New Originals, DC Entertainment, CNN, TNT, TBS, TruTV, The CW, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth, en Looney Tunes te zien zijn. Veel van deze merken zijn in Nederland niet actief.

Met de lancering van de nieuwe dienst haalt WarnerMedia/AT&T een aantal rechten weg bij andere streamingdiensten, waaronder Netflix. Zo zullen de exclusieve rechten van series als Friends, The Fresh Prince of Bel Air en Pretty Little Liars in de Verenigde Staten bij HBO Max komen liggen.

WarnerMedia heeft aangekondigd 10.000 uur aan nieuwe premiumcontent te zullen aanbieden. Wat de prijs van HBO Max zal zijn en of HBO Max ook via operators te zien zal zijn, is nog onbekend. Het is de verwachting dat HBO Max in ieder geval via AT&T's DirecTV te zien zal zijn.

Met de komst van HBO Max wordt de lijst van aanbieders van streaming content in de Verenigde Staten en daarbuiten steeds groter. Ook wordt daarmee de versplintering hiervan steeds duidelijker. Netflix, Amazone Prime/IMDB Freedive, Disney+/Hulu, Apple TV+, Viacom/PlutoTV en andere merken zijn ofwel al actief ofwel staan in de startblokken om in de Verenigde Staten en daarbuiten actief te worden. In Nederland zijn tot nu toe Netflix, Amazon Prime, Videoland (RTL) en NPO Start Plus de bekendste streamingdiensten. Apple TV+ en Disney+ hebben aangekondigd te zullen starten in 2020.

In Nederland heeft HBO sinds januari 2017 een meerjarig exclusief contract met VodafoneZiggo, waardoor pas bij aflopen van dat contract HBO iets zou kunnen ondernemen. De eerdere joint venture van HBO met Ziggo (HBO Nederland) met bij alle distributeurs beschikbare HBO-zenders en on-demandcontent van 2012 tot 2017 was geen commercieel succes.

www.timewarner.com
www.hbomax.com
www.att.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie