HandicapNL lanceert magazine saam[en]
04-07-2018 15:52:00 | Door: Marianna Beets | hits: 5071 | Tags:

Nederland telt ruim 2 miljoen mensen met een handicap. Toch zijn die lang niet zo zichtbaar in de media als dat je zou verwachten van zo’n grote groep mensen. Daarom brengt HandicapNL het magazine saam[en] uit: over, voor en door mensen met een handicap én mantelzorgers. 

Daniëlle Schutgens, directeur HandicapNL: "De afstand tussen mensen met en zonder handicap en mantelzorgers is erg groot. Wij willen door middel van laagdrempelige verhalen deze werelden meer bij elkaar brengen. Het is hoog tijd dat mensen met een handicap de aandacht krijgen die ze verdienen. Evenals mantelzorgers."

In het eerste nummer een openhartig interview met meervoudig Paralympisch kampioen Esther Vergeer en haar ouders.

Het magazine heeft drie vaste columnisten die een kijkje geven in hun leven. Annette Stekelenburg is mantelzorger, twee van haar drie kinderen en haar man hebben een erfelijke progressieve spierziekte. Professioneel wielrenner Bas Tietema is brus (broer of zus van iemand met een handicap) en heeft zusje met Down. Amber Bindels is drie maanden te vroeg geboren. Hierdoor heeft ze cerebrale parese en zit ze in een elektrische rolstoel.

Ieder nummer heeft een dossier met een actueel thema, het eerste nummer bevat het dossier ‘eenzaamheid’. Ook besteedt het magazine aandacht aan projecten van HandicapNL en worden in de rubriek Vraag [en] Antwoord praktische handvatten gegeven door ervaringsdeskundigen waar het gaat om vraagstukken waar mensen met een handicap of mantelzorgers mee te maken krijgen. De redactie van saam[en] bestaat grotendeels uit mantelzorgers en mensen met een handicap.

Het magazine verschijnt in een oplage van 40.000 exemplaren.

www.handicap.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie