Hans Prummel en Richard Otto brengen Gaykrant terug
16-08-2017 11:20:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3050 | Tags:

Ondernemers Hans Prummel en Richard Otto willen het merk Gaykrant nieuw leven inblazen. De Gaykrant was sinds 1980 een maandelijks verschijnend Nederlands tijdschrift voor homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen. Na het faillissement in 2013 werd het tijdschrift overgenomen maar ging uiteindelijk toch ter ziele. Nu maakt Gaykrant een digitale comeback via het platform DeGaykrant.nl.

Diverse homo-gerelateerde geweldsincidenten en recente onderzoeken, maken duidelijk dat de emancipatie van homo’s, lesbo’s en transgenders de laatste jaren steeds meer onder druk komt te staan. Prummel en Otto willen daarom met de herlancering van Gaykrant weer een vuist maken om deze vrijheden in Nederland ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Samen zijn zij eigenaar van de merknaam Gaykrant geworden en hebben deze ondergebracht in een gelijknamige stichting.

Prummel: “Ik vind het belangrijk dat ook nieuwe generaties beseffen hoe de homo-emancipatie zich de laatste decennia ontwikkeld heeft. Met het digitale archief van de Gaykrant willen we hier een bijdrage aan leveren en een basis bieden voor nieuw onderzoek, informatie en educatie in Nederland.” 

Otto: “Intolerantie en agressie tegenover homo’s, lesbiennes en transgenders is niet alleen een probleem voor de gay community zelf, maar een maatschappelijke issue. Dit probleem willen we duidelijk aan de kaak stellen.”

Het nieuwe platform wil naast het archief op de emancipatie- en veiligheidsthema's onderzoeksjournalistiek bedrijven. Om de Gaykrant-historie zeker te stellen, maar ook actuele zaken onder de aandacht te brengen, is de stichting op zoek naar fondsen en donaties. Stichting Gaykrant wordt omarmd door onder andere Van Ons, WeDigital en ambassadeurs, waaronder Eveline van den Boom (voorzitter Patiëntenorganisatie Transvisie), Frits Huffnagel (onder andere voorzitter Stichting Amsterdam Gaypride), Lammert de Bruin (journalist bij EenVandaag) en Barry Paf (dj en voice-over).

www.degaykrant.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie