Havas Lemz maakt indrukwekkende video met 14 religieuze leiders
16-06-2017 12:26:00 | Door: Marianna Beets | hits: 3237 | Tags:

Een groep zeer prominente religieuze leiders van zeer uiteenlopende godsdiensten van over de hele wereld doen een oproep in een gezamenlijke video: "Maak vrienden met mensen van andere godsdiensten".

De video werd deze week in Londen gepresenteerd - samen met de uitkomsten van een wereldwijde studie van onderzoeksbureau Motifaction waaruit blijkt dat gelovigen in het algemeen best openstaan voor andere overtuigingen dan de hunne.

De veertien religieuze leiders die in het filmpje figureren, spreken zich allen uit in deze geest. Zo zegt Justin Welby, aartsbisschop van Canterbury: “Begin met wat we allemaal kennen, namelijk het plezier van een goed gesprek.”

Initiator achter dit indrukwekkende project is Mark Woerde, mede-eigenaar van reclamebureau Havas Lemz: "Niemand weigerde de uitnodiging. Ze kozen allemaal zelf hun teksten over vriendschap." Daaraan ging soms een uitgebreide briefwisseling vooraf. In het geval van de paus duurde die zo'n twee jaar.

De religieuze leiders hebben hun boodschap op verschillende plaatsen uitgesproken. Ze zijn allemaal gefilmd tegen dezelfde lichtblauwe achtergrond, en de video is zo gemonteerd dat lijkt alsof de veertien leiders allemaal naast elkaar zitten.

Het is niet de eerste keer dat (Havas) Lemz internationaal doorbreekt. Een paar jaar geleden werd Lemz wereldberoemd dankzij hun creatie van een virtueel Filippijns lokmeisje waarmee kindermisbruikers kunnen worden opgespoord.

 

www.lemz.net

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie