Henk van der Aa eindredacteur Brandpunt
16-05-2017 10:10:38 | Door: Katja Brokke | hits: 2870 | Tags:

Henk van der Aa is benoemd tot eindredacteur van Brandpunt, het journalistieke reportageprogramma van KRO-NCRV. Hij werkt sinds 2013 als verslaggever en presentator van de rubriek. Mark Schleedoorn, de vorige eindredacteur van Brandpunt, vertrok begin dit jaar bij het programma. Van der Aa volgt hem op en blijft ook reportages maken, en daarmee één van de gezichten van Brandpunt.

Brandpunt is nu iedere dinsdagavond te zien met een uitzending van drie kwartier maar gaat vanaf januari 2018 twee keer per week uitzenden, op de dinsdag en donderdag. Het zijn uitzendingen van ongeveer 20 minuten waarin één lange reportage te zien is.

Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek KRO-NCRV: “Henk staat voor een open, onbevangen en nieuwsgierige vorm van journalistiek. Er is groot draagvlak op de redactie voor zijn manier van denken en opereren. Brandpunt brengt verdiepende verhalen waarmee we de onderstroom in de samenleving willen duiden. Henk heeft bewezen daar een goed gevoel voor te hebben, bijvoorbeeld met de driedelige reportage-serie Op Eigen Kracht, die hij maakte in aanloop naar de verkiezingen. Het buitenland blijft een speerpunt van Brandpunt, ook daarmee heeft Henk veel ervaring.”

Van der Aa studeerde Nederlands, geschiedenis en journalistiek in Groningen. Na een studiejaar in South Carolina en een stage bij CNN in Atlanta, werkte hij een aantal jaren als producer en vervanger van de RTL-correspondent Max Westerman in New York. Daarna was hij zeven jaar verslaggever bij de actualiteitenrubriek EenVandaag waarna hij in 2013 de overstap maakte naar de KRO.

Foto: Wessel de Groot

www.brandpunt.kro-ncrv.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie