Historisch Nieuwsblad lanceert Het Grote Geschiedenis Doeboek
18-05-2017 19:57:00 | Door: Max Vlugt | hits: 3498 | Tags:

Het Grote Geschiedenis Doeboek staat vol met fascinerende feitjes, puzzels en sterke verhalen. Van de Egyptenaren tot de Koude Oorlog en van de Vikingen tot Hitler. Lees alles over de dapperste helden en de allergemeenste schurken uit de geschiedenis. Op vakantie of lekker thuis: met dit boek komt ieder nieuwsgierig kind de zomer wel door!

Dit vrolijke en rijk geïllustreerde doeboek is door de redactie van Historisch Nieuwsblad speciaal gemaakt voor kinderen van 8-12 jaar. Het doel is om op even speelse als inhoudelijke wijze te laten zien hoe mooi, verrassend en spannend geschiedenis is. In tien hoofdstukken reizen de lezers door de tijd door middel van weetjes, opdrachten en puzzels. Kenmerkend voor Het Grote Geschiedenis Doeboek is de aandacht die besteed is aan zowel de kwaliteit als de speelse vormgeving.

De tijdreis begint bij de Egyptenaren. Naast een rebus over katten (heilige dieren in Egypte), een recept om zelf Egyptisch bier te maken en een minicursus ‘schrijven met hiërogliefen’ leren de lezers spelenderwijs verrassende feiten over deze fascinerende samenleving. Via de Romeinen, Vikingen, Middeleeuwen, Ontdekkingsreizigers, Gouden Eeuw, Franse Tijd, IJzeren Eeuw en de Tweede Wereldoorlog eindigt de reis bij de tijd van je eigen opa en oma. Hoe was het om op te groeien na de oorlog? Hoe gingen spionnen te werk tijdens de Koude Oorlog? Waarom aten opa en oma vroeger warm tussen de middag?

Al meer dan 25 jaar richt Historisch Nieuwsblad zich op het vertalen van geschiedenis naar een breed publiek. Door het maken van het maandelijkse tijdschrift en de jaarlijkse Historische Scheurkalender, maar ook door het organiseren van het Geschiedenis Festival, collegedagen, historische reizen en andere spraakmakende evenementen. Met Het Grote Geschiedenis Doeboek wil de redactie ook de generatie van de toekomst aanspreken en op een verantwoorde manier de interesse in het verleden bij hen vergroten.

www.historischnieuwsblad.nl/doeboek

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie