Hoofdredacteur Dieuwke Wynia stopt bij DWDD
08-09-2016 13:04:00 | Door: Ton Boom | hits: 7817 | Tags:

Marco Versluis wordt vanaf 1 oktober de nieuwe Dieuwke Wynia van De Wereld Draait Door. Dieuwke gaat een eigen productiebedrijf starten samen met Boudewijn Vos, de huidig productieleider van DWDD.

Elf jaar geleden, bij de start van De Wereld Draait Door, begon Dieuwke als samensteller. In 2008 volgde ze Ewart van der Horst op als eindredacteur. Door Matthijs van Nieuwkerk en Dieuwke Wynia werd DWDD een groot succes. Ook werden er verschillende succesvolle spin-offs van het programma gemaakt zoals DWDD University, concerten, het festival De Wereld Draait Buiten en het DWDD Pop-Up Museum.

Tijd voor iets nieuws

Dieuwke Wynia: "Stoppen met DWDD was een moeilijke beslissing. DWDD is het mooiste programma dat er is, met de beste presentator en de beste redactie. Na 11 jaar DWDD waarvan de laatste 8 jaar als eindverantwoordelijke is het tijd voor iets nieuws. De televisiewereld verandert snel, online gebeurt er veel, dat is spannend en uitdagend."

Tegen NRC zei Dieuwke in een interview: "Ik wil weer opnieuw beginnen. Elf jaar bij één programma is in de televisiewereld heel lang. Ik ga niet weg omdat ik me verveel. Ik wil weer dóór."

Ook vroeg het NRC wat Matthijs ervan vindt: "Hij vindt het heel jammer. Want het gaat hartstikke goed. Maar hij kent mijn opvolger goed, dus dan is de overgang minder ingrijpend. Dat ik een onrustige geest heb, komt voor hem niet uit de lucht vallen, dus hij begrijpt het wel."

Marco Versluis, die nu de hoofdredacteur wordt, begon vier jaar geleden als samensteller bij De Wereld Draait Door en is sinds 2014 verantwoordelijk voor de spin-offs. Daarvoor was hij onder andere eindredacteur van 'Mooi! Weer De Leeuw'.

De wereld draait gewoon door

Mediadirecteur BNN-VARA Robert Kievit: "Natuurlijk zullen we Dieuwke Wynia ontzettend missen. Samen met Matthijs heeft ze afgelopen jaren met niet aflatende energie en vernieuwingsdrang gewerkt aan het groot maken van DWDD. Maar met onbetwiste aanvoerder Matthijs van Nieuwkerk in de voorhoede, Marco Versluis als hoofdredacteur en een ijzersterke redactie draait de wereld gewoon door."

www.dewerelddraaitdoor.vara.nl
www.vara.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie