De wereld rond met 80-jarigen bij SBS6
12-05-2017 17:22:00 | Door: Max Vlugt | hits: 5771 | Tags:

In het nieuwe feel good-programma De wereld rond met 80-jarigen trekt een groep hoogbejaarden de stoute schoenen aan om samen de reis van hun leven te maken. Als totale onbekenden van elkaar, waarvan sommigen zelfs nooit verder zijn gekomen dan hun eigen dorp, gaan zij het avontuur tegemoet. Op elke bestemming ondernemen ze met elkaar een aantal toeristische activiteiten en gaat de ultieme droom van één van de hoogbejaarden in vervulling.

In de eerste aflevering start de wereldreis op Schiphol. Na een emotioneel afscheid van de (klein)kinderen, onthult presentator Dennis van der Geest de allereerste bestemming: Moskou. Weet de groep de kou te trotseren? En kunnen ze zich verplaatsen door de miljoenenstad via het hectische metrostelsel? Is kandidaat Ellis wel op tijd? Zij heeft moeite om met haar deurpasje de hotelkamer uit te komen... De wereld rond met 80-jarigen is vanaf donderdag 18 mei te zien bij SBS6. 

Elke hoogbejaarde heeft een ultieme droom die alleen maar kan uitkomen in het buitenland. Zo wil de één dolgraag een huskytocht maken en de ander een helikoptervlucht over een jungle. De wereldreis doet bijna alle continenten aan, waarbij er tussenstops worden gemaakt in acht totaal verschillende landen. In elke aflevering komt één droom uit, waarbij in elk land uiteraard ook de toeristische trekpleisters worden bezocht. Gaandeweg ontdekt Dennis dat zaken die voor de meesten normaal zijn, dat voor de ouderen absoluut niet zijn. Hoe check je in op een vliegveld? Hoe maak je jezelf verstaanbaar in een vreemde taal? En hoe werkt de smartphone die ze krijgen om contact te houden met het thuisfront? Eén ding is zeker: alle 80-jarigen gaan er helemaal voor! 

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf donderdag 18 mei van 21.30 uur tot 22.30 uur bij SBS6

www.sbs6.nl/dewereldrond

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie