IKEA benadrukt duurzaamheid in commercial
02-01-2017 10:33:00 | Door: Katja Brokke | hits: 4395 | Tags:

In de nieuwe tv-commercial vertelt Lisen Wirén, manager duurzaamheid bij IKEA, hoe het woonwarenhuis bijvoorbeeld in 2020 volledig energieneutraal wil zijn en uitsluitend gebruik wil maken van zonne- en windenergie. 

Wirén: “Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. We zijn dagelijks op zoek naar innovatieve oplossingen om bijvoorbeeld water en energie te besparen en verspilling tegen te gaan. Dat doen we door zelf zonne- en windenergie op te wekken, maar ook door restafval te recyclen tot nieuwe producten, zoals de KUNGSBACKA keukendeuren. We hebben in onze winkels heel veel producten om een duurzamer leven thuis mogelijk te maken. We zijn ervan overtuigd dat we samen echt verschil kunnen maken.”

De nieuwe campagne binnen de merkpositionering Aandacht maakt alles mooier, staat in het teken van duurzaamheid, één van de vijf pijlers van het Democratic Design-principe van IKEA. Deze manier van ontwerpen, waardoor ieder product de juiste balans tussen vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en een betaalbare prijs heeft, hanteert het woonwarenhuis al sinds 1976. Sinds september 2015 vertelt IKEA actief het verhaal over Democratic Design. Zo gaf eerder dit jaar hoofd design Marcus Engman uitleg over betaalbare kwaliteit en vertelde productontwikkelaar Jerry over Democratic Design aan de hand van de NOCKEBY bank.

www.ikea.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie