IMMovator, Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht starten Data4Media en mediagerichte dataopleidingen
29-06-2017 10:30:44 | Door: Katja Brokke | hits: 2688 | Tags:

IMMovator, Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht starten de community Data4Media. De community gaat zich richten op de ontwikkeling van kennis en skills op het gebied van data in de media. Zo starten er opleidingen om jong talent op te leiden tot data-scientists en data-engineers en richt de community zich op het gezamenlijk voorbereiden op de toekomst.

Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en netwerkorganisatie iMMovator richten gezamenlijk de community Data4Media op en bieden mediagerichte masteropleidingen op universitair en HBO niveau aan. Deze opleidingen moeten voorzien in het grote tekort aan digitaal talent.

Ton van Mil, directeur van iMMovator: “Het bijzondere aan deze nieuwe masters is dat ze specifiek gericht zijn op de behoefte van de creatieve industrie en media in het bijzonder. De community richt zich op het identificeren en oplossen van knelpunten die voor de gehele industrie gelden. Zo is duidelijk dat er een toekomstbestendige aanpak moet komen, gebaseerd op privacy by design en het verder invoeren van AI.”

Inmiddels hebben zo’n 25 bedrijven, waaronder Talpa, NTR, VPRO, Endemol, Dasym, BNN-VARA, Transavia en SNS het belang van een communitiy en opleidingen onderschreven. Hierdoor kunnen toekomstige data-scientist en data-engineers hun talent inzetten. Vanuit een individueel mediabedrijf is het lastig daar continu in te voorzien. Door als industrie de krachten te bundelen, ontstaat er samenhang in deze talentgroep. Voor de kennisinstellingen geeft het goed zicht op de op te pakken fundamentele vraagstukken. Hiermee zet Nederland een stap voorwaarts om haar positie in het internationale speelveld uit te bouwen.

www.immovator.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie